ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πως είναι να κοιμάσαι στον πίνακα του Βαν Γκόγκ;

Tweet
Share
Tweet
Share

Εισχωρώντας στην καρδιά της ζωγραφικής, το Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγου, στο πλαίσιο της έκθεσης που αφιερώνει στον Βαν Γκογκ, φιλοτέχνησε σε ρεαλιστικές διαστάσεις το δωμάτιο που ζωγράφου που απεικονίζεται στον εμβληματικό πίνακά του, «Δωμάτιο στην Άρλ» (Bedroom in Arles) και το διαθέτει για ενοικίαση μέσω του Airbnb. 

Το κόστος διαμονής είναι τα 10 δολάρια ανά βράδυ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να νοικιάσουν το δωμάτιο μέχρι και τις 10 Μαΐου, όταν και τελειώνει η έκθεση του Ινστιτούτου. Όπως μπορεί να διαπιστωθεί από τις φωτογραφίες η ακρίβεια στις λεπτομέρειες και η πιστότητα της αναπαράστασης είναι εκπληκτική. 

Οι δημιουργοί του δωματίου πρόσεξαν κάθε λεπτή απόχρωση, ώστε το δωμάτιο να θυμίζει απόλυτα τον διάσημο πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ζει μέσα στον πίνακα...

Ο Βαν Γκογκ έφτιαξε τρείς εκδοχές του πίνακά αυτού κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη της νότιας Γαλλίας του 1889.  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Ινστιτούτου του Σικάγου θα είναι η πρώτη φορά που και οι τρείς πίνακες θα εκτεθούν μαζί στη Βόρειο Αμερική. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman