ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα λεωφορείο θα φροντίζει τους άστεγους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Με το λεωφορείο «Φροντίδα εν κινήσει» οι άστεγοι της Αθήνας θα βρουν ανακούφιση και φροντίδα από επαγγελματίες που θα τους παρέχουν αυτά που χρειάζονται. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ Αναστάσιο Ταστάνη, τον πρόεδρο της ΜΚΟ Praksis Τζανέτο Αντύπα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστο Χαρπαντίδη προκειμένου να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες για τη δράση.

Η κ. Φωτίου ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κινητής μονάδας φροντίδας αστέγων, τη «Φροντίδα εν κινήσει». Όπως γνωστοποίησε, πρόκειται για τη μετατροπή ενός λεωφορείου του ΟΑΣΑ σε κινητή μονάδα υγιεινής, παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και συμβουλευτικής, σε άστεγους της Αττικής. «Είναι μικρές κινήσεις ενθάρρυνσης, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης με την κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

fwtiou 3

Η παρέμβαση αναμένεται να ξεκινήσει το Μάιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ετήσιο κόστος ανέρχεται στις 400.000 ευρώ, ενώ η χορηγία της Παπαστράτος ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και πολλών εποπτευόμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του υπουργείου Εργασίας, για να δημιουργηθούν επιπλέον δομές. Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και τις καταστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. «Δεν μπορώ να μην συγχαρώ πρωτοβουλίες από την Κοινωνία των Πολιτών, όπως αυτήν που συζητάμε σήμερα, που έρχονται συμπληρωματικές στην ευθύνη του κράτους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πιο αδύναμους. Η Θεανώ Φωτίου έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα τον τελευταίο χρόνο. Ουσιαστικά, χωρίς πόρους, να έχει εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους αυτό το χέρι βοηθείας που τόσο πολύ χρειάζονται» τόνισε ο υπουργός.

Ο Πρόεδρος της PRAKSIS κ. Τζανέτος Αντύπας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, κ. Χρήστο Χαρπαντίδη και  την κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

fwtiou 5

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.