ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Η ασθένεια της Ευρώπης" του Guy Verhofstadt

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 24 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο του Προέδρου της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Guy Verhosftadt αναλύει πώς το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, το οποίο συνέλαβαν οραματιστές πολιτικοί με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης και προόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, εκφυλίστηκε σε ένα γραφειοκρατικό οικοδόμημα και προτείνει ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση, αλλά και ξεχωριστό κεφάλαιο για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, το βιβλίο θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα:

Μπορούμε ακόμα να σώσουμε αυτή τη διαβρωμένη και κουρασμένη Ευρώπη;

Μπορούμε ακόμα να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας;

Η απάντηση για τον Guy Verhofstadt είναι ότι χρειάζονται τολμηρά βήματα και, με παραδείγματα από την Ιστορία, εξηγεί ότι πρέπει να γίνουν τώρα. Όχι όμως προς τη δημιουργία ενός υπεροπτικού και απόμακρου υπερκράτους, αλλά προς μια αποτελεσματική και δημοκρατική Ομοσπονδία, βασισμένη στις αρχές της ελευθερίας και του σεβασμού του ατόμου και των νόμων. Ξαναγυρνά έτσι στο εμπνευσμένο όραμα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Το βιβλίο του Guy Verhofstadt με τίτλο "Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού" θα βρίσκεται στις 24 Φεβρουαρίου στα βιβλιοπωλεία.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή του συγγραφέα.

guy

O Guy Verhofstadt (Γκι Φερχόφσταντ) είναι ο οραματιστής πολιτικός που μάχεται για τη μεγάλη ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Είναι γνωστός στην Ελλάδα ιδιαίτερα για το συγκλονιστικό του λόγο υπέρ της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην κρίσιμη συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου 2015, τις μέρες που το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας κρεμόταν από μια κλωστή. Γεννήθηκε στο Ντεντερμόντε το 1953. Έχει διατελέσει Πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008. Από το 2009 είναι ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) του Ευρωκοινοβουλίου, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου

''Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού'' θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στις 13:00στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

(Πειραιώς 206, / ύψος Χαμοστέρνας, Ταύρος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Guy Verhofstadt (Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών)                                    

-Κυριάκος Μητσοτάκης (Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας)

-Αριστείδης Χατζής (Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών, ΕΚΠΑ),

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Πληροφορίες στο (εσωτ. 817) καθώς και την πρόσκληση.

prosklisi

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman