ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έτοιμη για καρό σημαίες η νέα Ferarri

Tweet
Share
Tweet
Share

Από τη φορά που το κοιτάς κάθε φορά, μοιάζει είτε με άκαμπτο φαλό, είτε με αιχμηρό βέλος. Στην πραγματικότητα είναι όμως μια κούκλα. Κι είναι η νέα Ferrari που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στην έδρα της εταιρείας στο Μαρανέλο.  Με αυτό το μονοθέσιο που έχει τον κωδικό SF16-H, η κόκκινη αρμάδα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα F1 του 2016 και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον τίτλο από τη Mercedes.

Πίσω από το τιμόνι της αγαπημένης ομάδας θα κάθονται και φέτος οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen. Το μονοθέσιο θα φέρει υβριδική μηχανή Ferrari και ελαστικά Pirelli. Εντυπωσιάζει η αλλαγή στα χρώματα με το άσπρο να έχει μεγαλύτερη παρουσία. Ενισχυμένη όμως, είναι και η παρουσία της Alfa Romeo. Οι κόκκινοι πέρυσι είχαν πάρει 3 νίκες με το Vettel σε Μαλαισία, Ουγγαρία και Σιγκαπούρη και αυτές ήταν οι μοναδικές φορές που είδε την πλάτη τους η Mercedes μέσα στο 2015.

Φέτος στόχος της Ιταλικής ομάδας είναι να σταθεί με μεγαλύτερες αξιώσεις και να έχει συνεχή παρουσία στο βάθρο.

19 2bf1Όσον αφορά στο νέο μονοθέσιο αυτό φέρει μια σειρά από καινοτομίες και αλλαγές όπως εντελώς διαφορετική διάταξη στα επιμέρους τμήματα της υβριδικής μηχανής, ανάρτηση με ράβδους ώσης εμπρός, και αισθητά μικρότερο ρύγχος από τον προκάτοχό του. Επιπλέον τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα βρίσκονται πιο χαμηλά ενώ το πίσω μέρος στενεύει εντυπωσιακά στο τελείωμά του πράγμα που καταδεικνύει πόσο στενό είναι αντίστοιχα  το περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων.

19 2df2
Τα μονοθέσια των Vettel και Raikkonen θα φέρουν τους αριθμούς 3 και 4 αντίστοιχα. Η νέα Ferrari θα ξεκινήσει δοκιμές τη Δευτέρα 22/2 στην πίστα του Μοντμελό στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Για την Κυριακή 21/2 οι Ιταλοί έχουν προγραμματίσει γύρισμα στην ίδια πίστα το οποίο πιθανότατα θα αξιοποιηθεί και για να γίνει το shakedown του νέου μονοθεσίου.

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι προγραμματισμένος για τις 20 Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

19 2df1

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman