ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα επουλώσετε την καμμένη σας γλώσσα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ώρα είναι 8 το πρωί, ενώ όταν φτάνετε στο γραφείο τρέχετε με μανία να πιείτε την πρώτη γουλιά από το ζεστό καφέ σας ώστε να ανοίξει το μάτι και να ξεκινήσετε τη δουλειά. Η βιασύνη σας όμως απέβη μοιραία! Μάλλον δεν υπολογίσατε σωστά τη θερμοκρασία του καφέ με αποτέλεσμα να κάψετε τη γλώσσα σας. Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας, λίγοι όμως γνωρίζουν τι να κάνουν για να ανακουφιστούν από τον πόνο.

Τυπικά ένα κάψιμο στη γλώσσα μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως και κάποιες ημέρες. Νιώθουμε το σημείο της γλώσσας μας «τραχύ» και «μουδιασμένο» ενώ χάνουμε την ικανότητα της γεύσης μας προσωρινά.

Οι γευστικές απολήξεις στη γλώσσα μας βρίσκονται ανάμεσα στις ελαφρές σχισμές και ρωγμές στην επιφάνειά της. Όταν καίμε τη γλώσσα μας, καταστρέφονται αυτές οι απολήξεις σε εκείνο το σημείο, αλλά αναδημιουργούνται πλήρως μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

kef

Αν κάψετε τη γλώσσα σας με ένα καυτό ρόφημα ή φαγητό μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα.

-Καθαρίστε το σημείο με μπουκώματα με δροσερό νερό για μερικά λεπτά

-Βρέξτε ένα πανί με κρύο νερό και κρατήστε το για μερικά δευτερόλεπτα στην επιφάνεια της γλώσσας, εκεί που καήκατε

-Βάλτε ένα παγάκι στο στόμα σας και περάστε το από το σημείο μερικές φορές για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

-Αποφύγετε να πιείτε ζεστά ή καυτά ροφήματα

-Πάρτε ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη για τον πόνο και τη φλεγμονή

-Πασπαλίστε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη στο σημείο του καψίματος για να ανακουφιστείτε από τον πόνοΠερισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman