ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για την "Κραυγή" του Τ. Ουίλιαμς

Tweet
Share
Tweet
Share

Το σπάνιο αριστούργημα του Τένεσι Ουίλλιαμς ανεβαίνει από 14 Νοεμβρίου στο Faust. Έργο σχεδόν άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό η Κραυγή περιγράφεται από τον συγγραφέα ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος». Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή της και αποτελεί μια καινοτομία στο συγγραφικό του ύφος. 

Το αυξημένο ενδιαφέρον των θεατρόφιλων ώθησε τους συντελεστές της παράστασης στο θέατρο Faust, να προσθέσουν τρεις επιπλέον παραστάσεις πέραν του αρχικού προγραμματισμού, την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Την Κραυγή έρχεται να μας συστήσει η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου που αναμετριέται για δεύτερη φορά με τον κόσμο του έργου μετά το ανέβασμά του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το 2014.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο καμβάς του έργου

Ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τους παράτησε. Εγκαταλελειμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση.

Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έλλη Παπακωνσταντίνου - Αθηνά Μαξίμου, σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου, σκηνογραφία - κοστούμια: Τέλης Καρανάνος - Αλεξάνδρα Σιάφκου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Αναστασόπουλος. Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης και Μάνια Παπαδημητρίου.

 
 

Πληροφορίες
Faust: Καλαμιώτου 11 - Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3234095.  Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά. Προπώληση εισιτηρίων: τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman