ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πωλείται η έπαυλη που λάτρεψε ο Πικάσο

Tweet
Share
Tweet
Share

Το εντυπωσιακό Chateau de Castille βγαίνει στο σφυρί για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Ε και; Η σημασία βρίσκεται λίγο πιο κάτω. 

Η ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι το κάστρο χτίστηκε το 1362, διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια, δυο σαλόνια, δυο τραπεζαρίες και έναν κήπο γεμάτο από τις τοιχογραφίες του Πάμπλο Πικάσο.

«Πρόκειται για ευκαιρία ζωής. Όχι μόνο είναι μια πολύ σημαντική ιστορική ιδιοκτησία αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της τέχνης» αναφέρει η εταιρεία ακινήτων που δημοσιεύει την πώληση του εν λόγω οικήματος του οποίου η τιμή είναι στα 8 εκατ. Ευρώ. Φυσικά δεν απευθύνεται σε μας...

Το πέτρινο κάστρο βρίσκεται στην επαρχία της νότιας Γαλλίας. Την δεκαετία του 50' αγοράστηκε από τον Βρετανό συλλέκτη τέχνης Ντάγκλας Κούπερ ο οποίος ξόδεψε χρόνια για την αποκατάσταση του.

Ο Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος ήταν στενός του φίλος ερωτεύτηκε το κάστρο και μάλιστα το 1958 προσπάθησε να το αγοράσει αλλά δεν τα κατάφερε. Αντ’ αυτού, ο θρυλικός καλλιτέχνης αγόρασε ένα σπίτι λίγα χιλιόμετρα μακριά, αλλά επισκεπτόταν συχνά το Chateau de Castille.

Οι τοιχογραφίες που διακοσμούν την αυλή του κτίσματος φιλοτεχνήθηκαν από τον Πικάσο το 1962 και μέχρι σήμερα παραμένουν αναλλοίωτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman