ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε ποιες χώρες βρίσκονται τα πιο έξυπνα παιδιά;

Tweet
Share
Tweet
Share

Το εύρος των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών που βρίσκονται στο τέλος της Υποχρεωτικής τους Εκπαίδευσης αξιολόγησε και φέτος το Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών (Programme for International Student Assessment), το οποίο είναι μία εκπαιδευτική έρευνα που διεξάγεται κάθε 3 χρόνια (από το 2000 έως σήμερα) και που υλοποιείται από διεθνή ερευνητικά ιδρύματα (PISA Consortium) υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ και τη συνεργασία 50 χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν.   

 

Το πρόγραμμα συλλέγει πληροφορίες για τις επιδόσεις των 15χρονων συμμετεχόντων μαθητών, ανιχνεύοντας την ίδια στιγμή την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην αξιολόγηση.  

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που εξετάζονται στο πλαίσιο της αξιολόγησης, της οποίας ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των χρονιών 2009 και 2012 στις κατηγορίες Μαθηματικά, Κατανόηση Κειμένου και Φυσικές Επιστήμες. Και στις τρεις κατηγορίες νικήτρια πόλη αναδείχθηκε η Σαγκάη. Όσο για την Ελλάδα φιγουράρει τις πρώτες θέσεις... από το τέλος, αφού με βάση τις δύο αξιολογήσεις βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας, οριακά ψηλότερα σε κάθε περίπτωση από χώρες όπως η Τουρκία, η Σερβία και το Ισραήλ.  

Αυτές είναι οι 10 πόλεις και χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις μαθητών, βάσει των επιμέρους αποτελεσμάτων του PISA για το 2009 και το 2012 στα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματικών, της Κατανόησης Κειμένου και των Φυσικών Επιστημών:  

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

1. Σαγκάη

2. Σιγκαπούρη

3. Χονγκ Κονγκ

4. Κινεζική Ταϊπέι 

5. Ν. Κορέα

6. Λίχτενστάιν

7. Ιαπωνία

8. Ελβετία

9. ΠΓΔΜ

10. Φινλανδία  

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

1. Σαγκάη

2. Χονγκ Κονγκ

3. Φινλανδία

4. Σιγκαπούρη

5. Ιαπωνία

6. Ν. Κορέα

7. Εσθονία

8. Βιετνάμ

9. Καναδάς

10. Αυστραλία  

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

1. Σαγκάη

2. Χονγκ Κονγκ

3. Ν. Κορέα

4. Σιγκαπούρη

5. Φινλανδία

6. Ιαπωνία

7. Καναδάς

8. Νέα Ζηλανδία

9. Αυστραλία

10. Ολλανδία

clever kids

Και τα επιμέρους στοιχεία για την Ελλάδα που δημοσιεύθηκαν τις χρονιές 2009 και 2012: 

clever kids 1

clever kids 2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman