ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αθήνα απόψε ψήνει... Εσείς πού θα τσικνίσετε;

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο ρυθμό του κρέατος θα «χορεύουν» σήμερα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης ταβέρνες, κουτούκια και εστιατόρια. Σχάρες, σούβλες και φούρνοι θα δουλεύουν στο φουλ προκειμένου να χορτάσουν όλοι όσοι επιλέξουν να τιμήσουν την ημέρα! Αφορμή ψάχναμε για να βγούμε μεσοβδόμαδα. Η Τσικνοπέμπτη με άλλα λόγια αποτελεί crash test για χασαποταβέρνες και λοιπά κρεατοφαγικά εστιατόρια. Για να μπούμε όμως στο ψητό, παρακάτω θα βρείτε τις ιδανικότερες προτάσεις για την έξοδό σας. Πάρτε τους φίλους σας ή το έτερον σας ήμισυ και σπεύσατε! Από εμάς καλή όρεξη.

 

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

Τηλ: 2105757455

Στο Περιστέρι βρίσκεται ένα από τα κορυφαία κρεατοφαγεία της Αθήνας σερβίροντας προσεγμένα πιάτα άριστα εκτελεσμένων συνταγών, όπως πικάνια, μοσχαράκι αλά βραζιλιάνικα (με ζουμερό πυρήνα και πασπαλισμένο με διάφορα είδη αλατιού και κιτρολέμονο), καρπάτσιο μοσχαριού ή λαχταριστή σπαλομπριζόλα. Αν πάτε μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το δημοφιλέστερο ορεκτικό, αυτό της φωλιάς τηγανητής πατάτας με τα αυγά, όμως αν θέλετε να επικεντρωθείτε στις γενναίες κρεατο-μερίδες, προτείνουμε να το παραβλέψετε.

Bacoa

Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά

Tηλ: 2108010999

Στο «Bacoa», το λατινοαμερικάνικο steak house του Κεφαλαρίου με την πληθωρική διακόσμηση, η κουζίνα εμπνέεται από τις αργεντίνικες churrascarias και τις παραδοσιακές βραζιλιάνικες σούβλες. Το μενού είναι μια κρεατοφιέστα από μόνο του, με τη σχάρα να εκπροσωπούν ojo de bife, που πάει να πει rib eye, picanha, bife ancho (Porterhouse ) αλλά και Chateaubriand ή εντυπωσιακό Tomahawk. Πολλά από τα κρέατα μάλιστα κόβονται δίπλα στο τραπέζι σας, σε ένα ειδικό, κινητό πάγκο κοπής.

tsinop

Ταβέρνα Κόκκαλης

25ης Μαρτίου 3, Σταμάτα

Τηλ: 2106218015

Η αγαπημένη μας από τις οικογενειακές ταβέρνες της Σταμάτας, με παράδοση τουλάχιστον τριών γενιών. Τι θα φάτε εκεί; Εξαιρετικά, καλοψημένα κρέατα, πεντανόστιμα παϊδάκια, τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια και δροσερές, ολόφρεσκες σαλάτες. Το περιβάλλον παραπέμπει σε αυτό που οι παλιοί θα περιέγραφαν ως «εξοχική ταβέρνα», ενώ το σέρβις είναι γρήγορο και φιλικό ακόμη και όταν το μαγαζί είναι γεμάτο –πράγμα αξιοσημείωτο για την ημέρα αυτή. Να έχετε στο νου σας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται "χαμός". 

Butcher Shop

Περσεφόνης 19, Γκάζι

Τηλ: 2103413 440

Οι τακτικοί επισκέπτες του Γκαζιού το επισκέπτονται πλέον χειμώνα-καλοκαίρι. Το μαγαζί μαγεύει τόσο για το ζεστό του περιβάλλον όσο και για την ποιότητα του φαγητού του. Τα ζουμερά μπριζολάκια με φρέσκια ντομάτα, τα τραγανά κεφτεδάκια, αλλά και τα διάφορα αλλαντικά συνοδεία αυγών τηγανητών αποτελούν highlights του μενού, ενώ μην ξεχάσετε να παραγγείλετε και πατάτες τηγανητές που είναι ολόφρεσκες και κομμένες στο χέρι.

Φάνη Μεζέ

Ασπασίας 91, Χολαργός

Τηλ: 2106511124

To μαγαζί του Χολαργού δηλώνει ετοιμοπόλεμο και για την ημέρα της τσίκνας, βγάζοντας πιάτα νόστιμα και ποιοτικά στον όμορφο εσωτερικό χώρο, αλλά και στα τραπεζάκια της αυλής της. Εκεί θα δοκιμάσετε κρεατολιχουδιές όπως τηγανιά χοιρινή με κρασί, μουστάρδα και λεμόνι, κεμπαπάκια πολίτικα με σος γιαουρτιού, ωραιότατα και ζουμερά μπιφτεκάκια σχάρας, αρμένικο σουτζούκι για τους φαν του καυτερού μερακλίδικο λουκάνικο με πράσο, μίνι σουβλάκια κοτόπουλου και μαριναρισμένα πανσετάκια σχάρας. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές.

tsiknisa

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη και Αγίας Παρασκευής 24

Τηλ: 2109370708 και 21 0575 6658

Oι τεράστιες μερίδες, η σκεπαστή αυλή στη Νέα Σμύρνη αλλά και οι πεντανόστιμοι λουκουμάδες στο τέλος είναι οι λόγοι που μας κάνουν να επισκεπτόμαστε τη Μυρτιά ξανά και ξανά. Στα τραπέζια φτάνουν κρεατικά σε γενναιόδωρες ποσότητες – δικές μας επιλογές τα παϊδάκια που έρχονται… σε «βουνό» πάνω στο πιάτο, οι ζουμερές μπριζόλες, το συκώτι ή τα λουκάνικα, αλλά εγγύηση αποτελούν και οι ποικιλίες κρεατικών που περιέχουν λίγο (έως πολύ) απ’ όλα και εγγυώνται πως ο λογαριασμός θα κυμανθεί σε λογικότατα πλαίσια.

tsiknizw

Κρητικός

Αιόλου 49, Κάντζα

Τηλ: 2106659061

Μπορεί η Κάντζα να πέφτει μακριά στους περισσότερους, ωστόσο το ταξίδι αξίζει. Η θρυλική ταβέρνα του Σταύρου Κρητικού αξίζει το «ταξίδι» μέχρι τη Κάντζα και είναι σίγουρο πως θα σας κάνει να… ερωτευτείτε ξανά το κρέας (μέρα που’ναι). Τα ορεκτικά, όπως το τηγανιτό τυροπιτάκι σε μπουκίτσες και η σπιτική σπανακόπιτα περνούν από μπροστά σας σε δίσκο και ανοίγουν ιδανικά την όρεξη για την κρεατοφαγία που θα ακολουθήσει: φοβερά μοσχαρίσια φιλετάκια, εξαιρετική χοιρινή μπριζόλα και σούπερ αρνίσια παϊδάκια, τρυφερά και μικροσκοπικά, τρώγονται μέχρι το κόκκαλο. 

Το Στέκι του Ηλία

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, Τηλ:  210 3422407

Εάν δεν θες να φύγεις από το κέντρο την Τσικνοπέμπτη ή προτιμάς να συνδυάσεις την έξοδο με καφεδάκι κάτω από την Ακρόπολη, το Στέκι του Ηλία (για την ακρίβεια οι 2 ταβέρνες που τον αποτελούν και είναι στην επέκταση του ίδιου δρόμου) είναι αυτό που ψάχνεις. Αρνίσια παϊδάκια, κοτόπουλο και μπιφτέκια ψημένα στη σχάρα και πολύ νόστιμα, αλλά και ζουμερό αρνίσιο συκώτι, εγγυώνται ότι θα περάσεις καλά.

 

pemti

Στα Μεσόγεια Argentina

Μπιτάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνα, Tηλ: 22940 66476

Η Αργεντινή έχει μεγάλη παράδοση στα ψητά και σε αυτά τα αργεντίνικα μυστικά του κρέατος μας μυεί η Argentina στο Καλέντζι. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εδώ δοκιμάζουμε μοσχαρίσιο κρέας στα καλύτερά του, με την μπριζόλα να είναι απίστευτα ζουμερή και καλοψημένη. Για τη μέρα της Τσικνοπέμπτης μην πάτε χωρίς να έχετε κάνει κράτηση πριν, άλλωστε εάν συνεννοηθείτε για την ώρα άφιξης θα βρείτε και το κρέας έτοιμο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman