ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι "αριστερές" Αμυγδαλέζες, είναι πιο πονετικές

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν υπάρχει ένα εγχειρίδιο λαθών στη διαχείριση κρίσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της προσφυγικής κρίσης το τήρησε ευλαβικά κατά γράμμα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα!..

Εθισμένη σε μια ακαδημαϊκή ανάγνωση της πραγματικότητας, αυτή η κοσμοπολίτικη Αριστερά που γαλουχήθηκε με τα νάματα ενός γενικόλογου ανθρωπισμού που σπάει τα μούτρα του κάθε φορά που συναντιέται με την αυθεντική ζωή, προκάλεσε τη διόγκωση του προβλήματος το οποίο τώρα δηλώνει κλαυθμηρίζοντας, ανήμπορη να αντιμετωπίσει.

Μπροστά στα κύματα των απελπισμένων προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών που ξεβράζονται καθημερινά στις ακτές του Αιγαίου, αντέταξε επιπόλαιες και πρωτοβάθμιες αναλύσεις που δεν αντέχουν σε κριτική, ρομαντικά φληναφήματα και ιδεολογικές εμμονές που απέχουν αισθητά από μια ρεαλιστική προσέγγιση του προβλήματος.

Κανένας δε θέλει να πνίγουμε τους πρόσφυγες μεσοπέλαγα, όπως υπαινίχθηκαν κάποιες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με απαράμιλλο κυνισμό. Ο απλός κόσμος που δε θαμπώνεται από τις εικονικές μάχες που δίνει αυτή η απερίγραπτη κυβέρνηση στο μέτωπο… της διαπλοκής, έδωσε υποδειγματικά το μέτρο της ανθρωπιάς, υπό συνθήκες πρωτοφανούς μεταπολεμικά οικονομικής κρίσης.

Αυτό που θα περιμέναμε ήταν να μη δίνει σήμα η κυβέρνηση, ότι τα σύνορα της χώρας είναι ξέφραγο αμπέλι κι ότι όποιος θέλει μπορεί να τα περάσει και να είναι καλοδεχούμενος. Δε γίνεται όμως πολιτική με φαντασιώσεις και μάλιστα από ανθρώπους που νομίζουν ότι η «αριστερή ρητορική» τους που αποδείχθηκε κενή περιεχομένου, εξακολουθεί να συγκινεί τις μάζες. 

Οι άνθρωποι είδαν στο πρόσωπο των προσφύγων τη λύση του Δημογραφικού, ενώ δεν βλέπουν ότι πίσω από την παρουσία του ΝΑΤΟ στα χωρικά μας ύδατα η Τουρκία αναβάθμισε τις αξιώσεις της στο Αιγαίο!.. 

Τα σύνορα κλείνουν και μένουμε μόνοι με χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες, επειδή μια δράκα ιδεοληπτικών βύθισαν το κεφάλι στην άμμο των ιδεολογικών τους ψευδαισθήσεων κι αρνήθηκαν να στήσουν οργανωμένα κέντρα υποδοχής, με αποτέλεσμα η χώρα να μετατρέπεται ραγδαία σε ένα ανοικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης ψυχών που μας φέρνουν μπροστά σε υπαρξιακού χαρακτήρα προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman