ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι εστί γυνή

Tweet
Share
Tweet
Share

Από τον αρχαίο τραγωδό Ευριπίδη και τον Καρλ Μαρξ κι από τον Φρόϋντ μέχρι τη φλογερή Σάρον Στόουν, η γυναικεία προσωπικότητα σχολιάστηκε και αποτυπώθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στα παρακάτω συνοπτικά αποφθέγματα.

Μέρα που΄ ναι, είπαμε να τα θυμηθούμε, με αγάπη και δέος για το σύμπαν των γυναικών… 

Υπάρχουν τρία πράγματα που πάντα αγαπούσα και ποτέ δεν κατάλαβα: τη ζωγραφική, τη μουσική και τις γυναίκες. (Fontenelle, 1657-1757, Γάλλος συγγραφέας).

Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;» (Ζίγκμουντ Φρόϋντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος).

Το να έχεις αιδοίο και άποψη σ’ αυτήν την πόλη είναι θανάσιμος συνδυασμός. (Sharon Stone, 1958-, Αμερικανίδα ηθοποιός). 

Η κοινωνική πρόοδος μπορεί να μετρηθεί από την κοινωνική θέση του ωραίου φύλου, συμπεριλαμβανομένων των άσχημων γυναικών. (Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος). 

Δεν γεννιέσαι γυναίκα. Γίνεσαι γυναίκα. (Simone De Beauvoir, 1908-1986, Γαλλίδα συγγραφέας)

Η γυναίκα από τη φύση της φοβάται και αποφεύγει τη βία και το σίδερο. Αλλά όταν δει τ’ άδικο στο κρεβάτι της, δεν υπάρχει άλλη καρδιά που να διψάει περισσότερο για αίμα. (Ευριπίδης, 480-406 π. Χ., Αρχαίος τραγικός)

Σε ό,τι κάνουν οι γυναίκες, πρέπει να το κάνουν δυο φορές καλύτερα από έναν άντρα για να θεωρηθούν ότι αξίζουν όσο μισός άντρας. Ευτυχώς, αυτό δεν είναι δύσκολο.(Charlotte Whitton, 1896-1975, Καναδή, Δήμαρχος της Οτάβα)

Οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες -όπως και τα πιο ευτυχισμένα έθνη- δεν έχουν ιστορία.(George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας)

Πολύ μακιγιάζ και λίγα ρούχα, αποτελούν πάντα ένα αλάνθαστο σημάδι απελπισίας σε μια γυναίκα. (Oscar Wilde, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας)

Η σιωπή είναι το μόνο χρυσό πράγμα που απεχθάνονται οι γυναίκες. (Mary Wilson Little, Αρχές ΧΧ αιώνα, Αμερικανίδα συγγραφέας)

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι μια γυναίκα που λέει την πραγματική της ηλικία. Αν μπορεί να πει αυτό, είναι ικανή για τα πάντα. (Oscar Wilde, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας)

Ψάξε για τη γυναίκα μέσα στο φόρεμα. Αν δεν υπάρχει γυναίκα, δεν υπάρχει φόρεμα. (Coco Chanel, 1883-1971, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας)

Μια γυναίκα συγχωρεί τα πάντα, εκτός από το να μην την θέλουν. (Alfred De Musset, 1810-1857, Γάλλος συγγραφέας) 

Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων. (Alphonse de Lamartine, 1790-1869, Γάλλος ποιητής και φιλέλληνας)

Η γυναίκα θα είναι πάντα ο κίνδυνος κάθε παράδεισου. (Paul Claudel, 1868-1955, Γάλλος ποιητής)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman