ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιος θέλει να αγοράσει το σπίτι του Frank Zappa;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο ιδιαίτερος Frank Zappa διατηρούσε ένα αρχείο επί πολλά χρόνια που περιβλήθηκε από πολλούς μύθους κι έμεινε γνωστό ως «η Κρύπτη». Η κρύπτη είναι το άγιο δισκοπότηρο κάθε μουσικόφιλου, καθώς περιέχει μουσικούς θησαυρούς, συνεντεύξεις, ζωντανές ηχογραφήσεις ακόμα και ταινίες σε φιλμ των 8 και 35 χιλιοστών. Ενα αρχείο που λίγοι, ή μάλλον κανένας θαυμαστής του ποτέ δεν είδε.  

Τυχερός όμως μπορεί να είναι ο πρώτος που θα δει τα μυστικά της, αν αγοράσει το σπίτι που βρίσκεται από πάνω της. Η τιμή έχει οριστεί στα εννέα εκατομμύρια δολάρια και ο μεσίτης είναι το Kickstarter, σύμφωνα με την Ανγκελα Γουοτερκάτερ στο Wired.

Στις συμβατικές υποχρεώσεις του αγοραστή, περιλαμβάνεται ο όρος να χρηματοδοτήσει και ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του Φρανκ Ζάππα.

Gallery Image

Η καμπάνια με όνομα «Who the F*@% Is Frank Zappa» ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου στο Kickstarter. Φαινομενικά πρόκειται για μια εκστρατεία ανοιχτής χρηματοδότησης για το νέο ντοκιμαντέρ του Αλεξ Γουίντερ (ο ίδιος βρίσκεται πίσω και από τα ντοκιμαντέρ των Download, και Deep Web). Στην πραγματικότητα είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη διατήρηση της Κρύπτης.

Gallery Image

Ο ελάχιστος στόχος της καμπάνιας είναι το μισό εκατομμύριο δολάρια για να ξεκινήσει την παραγωγή του ντοκιμαντέρ αλλά και η ψηφιοποίηση μέρους του αρχείου. Οτιδήποτε επιπλέον θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση κυκλοφορίας νέων ηχογραφήσεων και συνθέσεων. Υπάρχουν, επίσης, σχέδια για ένα βιβλίο με χειρόγραφα γράμματα του Φρανκ Ζάππα, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα.

Η φιλόδοξη επιδίωξη είναι τα 9 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που θα χρηματοδοτήσει το ντοκιμαντέρ και θα διατηρήσει τα πιο πολύτιμα αντικείμενα της κρύπτης. Εκείνος που θα καταβάλει ακέραιο το ποσόν, θα πάρει το 8.000 τετραγωνικών μέτρων σπίτι του Φρανκ Ζάπα, στην περιοχή Χόλυγουντ Χιλς. Στην αγορά δεν συμπεριλαμβάνονται και τα αντικείμενα της κρύπτης. Αυτά θα αρχειοθετηθούν για μουσεία και νέους δίσκους. Συμπεριλαμβάνεται, όμως, το στούντιο ηχογράφησης του Φρανκ Ζάππα. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα 8 εκατομμύρια δεν θα πάνε όλα στην χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ αλλά θα μοιραστούν και στην οικογένεια του μεγάλου μουσικού. 

Gallery Image

«Δεν μπορούμε να τους ζητήσουμε να μας δώσουν το σπίτι για μια ταινία που δεν είναι καν δικιά τους. Είναι πολύ γενναιόδωροι και υποστηρικτικοί με την όλη ιδέα αλλά όχι τόσο. Τα χρήματα που θα περισσέψουν είναι αρκετά για να διατηρηθούν τα κύρια αντικείμενα της κρύπτης αλλά και για να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ, όπως θα το ήθελε και ο Φρανκ Ζάππα να γίνει», είπε ο Αλεξ Γουίντερ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.