ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μεταναστευτικό: Κάντε κάτι προτού να είναι αργά!..

Tweet
Share
Tweet
Share

Η αποτρόπαιη συμπεριφορά των Σκοπιανών αρχών και το όργιο της καταστολής εις βάρος ανυπεράσπιστων ανθρώπων, δεν συνιστά άλλοθι απραξίας για την κυβέρνηση της χώρας.

Στον Πειραιά και την Ειδομένη και πλέον και στο Ελληνικό, όπως εύστοχα έχει επισημάνει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, οι τριτοκοσμικές εικόνες, παραπέμπουν στις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής.

Εκτός από την γνωστή νεοναζιστική οργάνωση, που άρχισε πάλι να σηκώνει κεφάλι και δυστυχώς, όπως καταγγέλλει ακόμα και ο…ΣΥΡΙΖΑ υπό την αιγίδα ενίοτε της Αστυνομίας, κανείς δεν υπερθεματίζει ζητώντας τη βίαιη αντιμετώπιση των εγκλωβισμένων στη χώρα.

Ούτε φυσικά Ειδομένη, Πειραιάς και Ελληνικό, όπου η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, πρέπει να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής. Όμως από του σημείου αυτού, μέχρι την πλήρη και καταπληκτική, κρατική ανυπαρξία, η απόσταση είναι θεόρατη.

Στα μέρη αυτά όπου συνωστίζονται πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται από τους ίδιους, υποτυπώδεις δομές και εμπορικές δραστηριότητες, ενώ στην Ειδομένη, όπου το κλείσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών προσθέτει νέα προβλήματα στην Οικονομία, έχει εγκατασταθεί ακόμα και οίκος ανοχής…

Αφετέρου, στο κενό που αφήνει η παντελής έλλειψη εδώ και μήνες, οποιασδήποτε κρατικής ευθύνης και μέριμνας, όπως σωστά επισημαίνει το ΚΚΕ, δρουν ασύδοτα, ύποπτες ΜΚΟ οι οποίες με το μανδύα του ανθρωπισμού, παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων.

Στο πλευρό τους και σε ρόλο καθαρά προβοκάτορα, βρίσκονται εγχώριοι καλοθελητές-αφελείς, ιδεοληπτικοί ή ιδιοτελείς, αδιάφορο- οι οποίοι δηλώνοντας αλληλέγγυοι, πουλάνε ελπίδες στους εισελθόντες στη χώρα και τους ωθούν σε απονενοημένες ενέργειες απόδρασης. Γιατί τους αφήνουν εγκληματικά, να «κάνουν παιχνίδι»; 

Στο μεταξύ οι διαθέσεις στην κοινή γνώμη, βαθμιαία μεταστρέφονται, η κυβέρνηση ανίκανη για δράση, αφήνει με απάθεια τα πράγματα να σαπίζουν και το πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορο. Πώς κοιμούνται άραγε τα βράδυα εκεί στο Μαξίμου;


Ο Θεός κι η ψυχή τους… 

Γ.Η.Χ

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman