ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Dirt in the city... Αυτά είναι τα καλύτερα "βρώμικα" της πόλης

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις καντίνες τα βράδια ποτέ κανείς δεν έψαξε για κάτι υγιεινό. Γιατί μόνο όποιος δεν έχει ξενυχτήσει πάνω από τα πολλά τζιν δεν ξέρει τη «σκληρή» πείνα του ποτού που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο στομάχι λίγο πριν το ξημέρωμα. Η καντίνα είναι η τελευταία στάση πριν την περιπλάνηση της βραδιάς, ένα στέκι για κοινωνικοποίηση, το σημάδι πως η νύχτα δεν κοιμάται ποτέ.

Τα βρώμικα είναι παντός καιρού. Είναι εκεί όταν τα χρειάζεσαι. Στη μέση της νύχτας όταν το μόνο που θες είναι να αραιώσεις το αλκοόλ με λίγη στερεά τροφή. Ενδίδουμε στη γοητεία της καντίνας κάθε φορά που περνάμε από μπροστά τους, ενώ αυτή μας (παρα)σέρνει με τις μυρωδιές της. Στο κείμενο αυτό τους αποτίουμε φόρο τιμής, συγκεντρώνοντας τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για τα πιο περιποιημένα φαγώσιμα του δρόμου.

Hot dog στη Χαμοστέρνας

Αριστερά στο φανάρι της Πειραιώς για Χαμοστέρνας, θα συναντήσεις τη φωτεινή ταμπέλα της καντίνας. Τίποτα δεν κοστίζει πάνω από τέσσερα ευρώ και ό,τι και αν επιλέξεις η σως θα ξεχειλίζει! Αν είσαι τολμηρός, δοκίμασε το σουτζούκι. Για πιο έντονες συγκινήσεις, ζητήστε επιπλέον πράσινο ή κόκκινο ταμπάσκο. Υπάρχει, επίσης, σάντουιτς με ζαμπόν, γαλοπούλα, τυρί, κέτσαπ και μαγιονέζα και καυτερό σουτζούκι με τυρί, πατάτες, κέτσαπ, μουστάρδα και τυροκαυτερή.

xiast

Η καντίνα του Γιάννη, Αβέρωφ, Παλιό Φάληρο

Από τις ιστορικές καντίνες της Αθήνας, με ιστορία που ξεκινά το 1976. Ιστορικό και το σπεσιαλιτέ-σάντουιτς «τούμπανο», από τους πρώτους διδάξαντες του είδους, με ψημένο ψωμάκι και ποικιλία αλλαντικών, σάντουιτς με λουκάνικο σε ποιότητα που δεν σου χαλάει το στομάχι, καθαρό και χορταστικό σάντουιτς με μπιφτέκι. Στα συν, το σοκολατούχο γάλα-βάλσαμο για το στομάχι.

hot dog

Ο Μερακλής, Παλαιό Φάληρο

Θα τον βρείτε στον παράδρομο της Παραλιακής, στο Δέλτα του Φαλήρου πολύ κοντά στο Village Cinemas. Το μπιφτέκι είναι η σπεσιαλιτέ του αλλά δημοφιλέστατα είναι και τα σάντουιτς αλλαντικών –λέγε με και η χαρά της χοληστερίνης: πάριζα, μορταδέλα, ζαμπόν, γαλοπούλα, καπνιστό, σαλάμι αέρος και γκούντα, ναι, όλα αυτά σε ένα. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 4 ευρώ.

Oι Κοτοπουλάδες στα Δυτικά Προάστια

Όσοι ξέρουν από ξενύχτια και καλό φαγητό σίγουρα θα γνωρίζουν και τους κοτοπουλάδες. Ανθούπολη, Μπουρνάζι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, αλλά και Νίκαια και Βοτανικός απολαμβάνουν τις μυρωδιές που αναδίδουν τα κοτο-σουβλάκια που ψήνονται ολημερίς στα ομώνυμα καταστήματα. Οι περισσότεροι επιλέγουν το Σάντουιτς Κοτόπουλο, με μία ή δύο «σούβλες» όπως τις αποκαλούν, και τυρί, πάριζα, ντομάτα, πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ και μουστάρδα. Αν δεν είστε φαν του κοτόπουλου –και δεν θέλετε να γίνετε– υπάρχουν επίσης χοιρινά καλαμάκια, λουκάνικα και κεμπάπ. Οι παροικούντες τις γύρω περιοχές, σημειώστε ότι κάνουν και delivery. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4€.

xia

Ha' Dog, Χαλάνδρι

Στο 22 της Ανδρέα Παπανδρέου θα βρείτε το καλύτερο μάλλον hot dog των Βορείων Προαστίων. Περισσότερα από δεκαπέντε είδη λαχταριστών λουκάνικων, σερβίρονται είτε σε μερίδα με πατάτες είτε σε ψωμάκι συνδυασμένα με καυτερές και γλυκές σος, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, τσίλι με κιμά και πουρέ με τσένταρ. Ναι, μπορεί να γίνει όσο gourmet –ή όσο «βρώμικο»– θέλετε. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε το πικάντικο λουκάνικο με κομμάτια πιπεριάς. Εγγύηση. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4-5€, αναλόγως υλικών.

xias

Η Παλιά Καντίνα του Γιάννη, Νέο Ηράκλειο

Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα καλύτερα σαντουιτσάδικα - σουβλατζίδικα της Αθήνας, που έγινε γνωστό αρχικά για το κορυφαίο ψωμάκι των σάντουιτς. Καλαμάκια χοιρινά, κοτόπουλα, λουκάνικα, κεμπάπ και γύρος –ντονέρ και χοιρινός– συνδυάζονται με θεϊκές σος (η τυροσαλάτα είναι must) και τις απαραίτητες τηγανιτές πατάτες, και το αποτέλεσμα είναι απλά εξαιρετικό. Θα το βρείτε στο 81 της οδού Ιφιγενείας, στην είσοδο της Νέας Ιωνίας από την Εθνική Οδό. Κάνει και αυτό delivery στις γύρω περιοχές. Οι τιμές ξεκινούν από 3,50€ για το κλασικό hot-dog.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman