ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Για ποιόν λόγο κάνουν σεξ οι Γυναίκες;

Tweet
Share
Tweet
Share

Γιατί αλήθεια κάνουν σεξ οι Γυναίκες; Όποιος βιαστεί να απαντήσει, δεν έχει ιδέα για την ταξινόμηση των γυναικείων σεξουαλικών κινήτρων. Οι γυναίκες, δεν συνευρίσκονται σεξουαλικά μόνο για τη χαρά της κλινοπάλης, την οποία αποδεδειγμένα, άλλωστε ευχαριστιούνται περισσότερο. Υπάρχουν και σκοτεινότεροι συχνά κι ίσως και πιο…ανησυχητικοί λόγοι, των οποίων τα βαθύτερα κίνητρα αγνοούν ενίοτε, ακόμα κι οι ίδιες.

Δύο καθηγητές ψυχολογίας από το Τέξας, ξεκινώντας από τη βεβαιότητα ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο, έκαναν μια εμπεριστατωμένη έρευνα σε 3000 άτομα και προσδιόρισαν 237 διακριτά σεξουαλικούς λόγους που κατέγραψαν και ανέλυσαν στο βιβλίο «Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ» (εκδόσεις Κάτοπτρο).

Το βιβλίο, περιγράφοντας την πλουσιότερη και βαθύτερη έως σήμερα μελέτη περί σεξουαλικών επιλογών, θέτει ερωτήματα (από τη σκοπιά της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της ανθρωπολογίας, της εξελικτικής βιολογίας και της ιατρικής) και παράλληλα παραθέτει απαντήσεις, όπως:  Γιατί οι γυναίκες επιθυμούν να έχει το ταίρι τους ορισμένες ιδιότητες ενώ αποστρέφονται άλλες;

Γιατί τα δυνατά αρώματα, η συμμετρία και το ύψος του σώματος, η προσωπικότητα και η καλή αίσθηση του χιούμορ αφυπνίζουν τη σεξουαλική επιθυμία τους; Ποιες τακτικές επιστρατεύουν για να προσελκύσουν τους συντρόφους που προτιμούν; Τι σχέση έχουν η αγάπη και το σεξ; Γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως μονογαμικοί ενώ άλλοι δεν είναι;  Με ποιον τρόπο η αυτό-εικόνα των γυναικών επηρεάζει τη συνολική τους σεξουαλική δραστηριότητά και ικανοποίηση;

Γιατί θέλουν να προκαλούν σκόπιμα τη ζήλια των συντρόφων τους; Σε τι τις βοηθούν οι φαντασιώσεις βιασμού;  Πώς επιδρούν το άγχος, το κάπνισμα και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα στη σεξουαλική λειτουργία τους; Πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει τη γενετήσια ορμή τους; Γιατί πολλές γυναίκες παθαίνουν κατάθλιψη σε φάσεις κατά τις οποίες βιώνουν σημαντικές μεταβολές στις φυλετικές ορμόνες τους;
 Ποια είναι η εξελικτική εξήγηση για την ερωτική ζήλια, την αγάπη, τη σεξουαλική εξαπάτηση; Υπάρχουν εθνοτικές ομάδες ή φυλές στις οποίες οι άνδρες να είναι καλύτεροι εραστές;

Γιατί κάποιες γυναίκες καταλήγουν στην πορνεία αντί να εκμεταλλεύονται διαφορετικά τη σεξουαλική τους αξία; Ποια τα κίνητρα σχέσεων όπως οι «φίλοι με προνόμια»;  Και ποια τα οφέλη στην υγεία από το τακτικό σεξ; Το βιβλίο δεν είναι, φυσικά, ένας οδηγός αυτοβοήθειας· προσδοκά, ωστόσο, να προσφέρει στις γυναίκες (όπως και στους συντρόφους τους) πολλές σύγχρονες γνώσεις για τη γυναικεία σεξουαλικότητα. 

Ιδού μερικοί από τους λόγους

Οι καθηγητές, Σίντι Μέστον και  Ντέϊβιντ Μπους εξηγούν ότι η φύση των κινήτρων των γυναικών κυμαίνεται από την πεζότητα («βαριόμουν») έως την άκρατη πνευματικότητα («ήθελα να πλησιάσω τον Θεό»), από τον γνήσιο αλτρουισμό («ήθελα να κάνω τον σύντροφο μου να νιώσει καλά με τον εαυτό του») έως την καθαρή εκδίκηση («ο σύζυγός μου με απάτησε»).

Μερικές γυναίκες κάνουν σεξ για να αισθανθούν ισχυρές και άλλες για να εξευτελίσουν τον εαυτό τους. Ορισμένες θέλουν να εντυπωσιάσουν τις φίλες τους, άλλες να βλάψουν τους εχθρούς τους («έπρεπε να διαλύσω τη σχέση μιας κοπέλας που μισούσα οπότε κοιμήθηκα με τον φίλο της»). Μερικές εκφράζουν την αγάπη τους («ήθελα να γίνω ένα με το σύντροφο μου»), ενώ άλλες σοκάρουν με την κακία τους («ήθελα να μεταδώσω σε κάποιον άλλον την ασθένεια που είχα»).

Πρόκειται για υποδειγματικό βιβλίο, από δύο πρώτης γραμμής επιστήμονες, που καταφέρνει να εξαντλήσει το θέμα του, χωρίς να ηθικολογεί και με την προσήκουσα αίσθηση χιούμορ.

Το σεξ ως ψυχοθεραπεία

«Έχω κοιμηθεί με έξι άνδρες στη ζωή μου» λέει μία 24χρονη. «Τις πέντε από τις έξι φορές το έκανα επειδή κολακεύτηκα από το φλερτ τους. Συνήθως μου την πέφτουν κάτι αχρείοι οπότε ένιωσα υπέροχα όταν με πρόσεξαν σοβαροί και όμορφοι τύποι».

«Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι κάτι πήγαινε στραβά με μένα, κάτι για το οποίο άξιζα να με κακοποιούν. Αργότερα το σεξ ήταν η πρώτη μορφή προσοχής που μου προσφέρθηκε και, παρότι δεν έκανα μακροχρόνιες σχέσεις, τουλάχιστον για όσο συνέβαινε ένιωθα να με εκτιμούν, να με θέλουν και να με αγαπούν» λέει μία 26χρονη.

«Έχει περισσότερο να κάνει με το αίσθημα ότι μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία των κινήσεων και ότι διαθέτεις εξουσία πάνω στον ερωτικό σου σύντροφο» λέει μια 30χρονη. Μία άλλη αποκομίζει ακόμη μεγαλύτερη ηδονή όταν έχει την εξουσία: «Έχω κάνει σεξ με δύο τύπους επειδή τους λυπήθηκα. Ήταν παρθένοι και ντρέπονταν οπότε τους προσέφερα εγώ αυτή τη χαρά. Ένιωσα ότι είχα εξουσία πάνω τους, σαν να ήταν αδύναμα πλασματάκια που έλεγχα εγώ».

«Το βρίσκω απολαυστικό να παραδίνομαι όταν κατά τα άλλα πρέπει να έχω διαρκώς τον έλεγχο της ζωής μου. Όταν ο άλλος με επιθυμεί τόσο πολύ ώστε θέλει να με εξουσιάζει, τότε νιώθω πως έχω τον απόλυτο έλεγχο» λέει μία 32χρονη.

Το σεξ ως αντάλλαγμα

W1

Τον Σεπτέμβριο του 2008 η Νάταλι Ντίλαν, 22 ετών, ήθελε να κάνει μάστερ στην ψυχολογία αλλά δεν της έφταναν τα χρήματα. Σκέφτηκε να δουλέψει ως πόρνη όπως η μεγαλύτερη αδερφή της (που χρειάστηκε μόνο τρεις εβδομάδες για να μαζέψει τα δίδακτρά της) τελικά όμως κατέληξε σε κάτι πιο προσοδοφόρο: να βγάλει σε δημοπρασία την παρθενιά της. Κατοχυρώθηκε- λέγεται- στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

Η Στεφάνι Γκέρσον, μία Αμερικανίδα τουρίστρια ήθελε να κατασκηνώσει στη ζούγκλα του Αμαζονίου για μερικές εβδομάδες. Για προστασία σκέφτηκε να ζητήσει τη βοήθεια ενός αγοριού που εργαζόταν ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο της. Δεν της άρεσε αλλά τον φλέρταρε και τελικά έφυγαν μαζί για το δάσος. «Ήταν καλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Εγώ κέρδισα αναμνήσεις από τον Αμαζόνιο και εκείνος σεξ με μία Αμερικανιδούλα».

Μεταξύ των λόγων για τους οποίους έκαναν σεξ, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν: ήθελα να πάρω αύξηση/ ήθελα να με προσλάβουν σε δουλειά/ ήθελα να πάρω προαγωγή/ ήθελα να βγάλω χρήματα/ ήθελα να κάνω δωρεάν διακοπές/ μου πρόσφεραν ναρκωτικά.

Οι γυναίκες στα νησιά Τρομπριάν (του κράτους Παπούα Νέα Γουινέα) λαμβάνουν δώρα ως αντάλλαγμα για κάθε συνεύρεση. Το αξιοπερίεργο είναι πως σε αυτόν τον πολιτισμό οι γυναίκες επιθυμούν τη σεξουαλική επαφή όσο και οι άνδρες. Για αυτές αλλά και για πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο ισχύει ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι τόσο πολύτιμη ώστε αξίζει να προσφέρεται ως αντάλλαγμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman