ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

To Open House Athens 2016 είναι εδώ!

Tweet
Share
Tweet
Share

100 κτίρια, 450 εθελοντές, 3η χρονιά. Οι συντελεστές, οι αρχιτέκτονες, οι ιδιοκτήτες, οι εθελοντές, οι επισκέπτες και όλοι οσοι συμμετέχουν με τον τρόπο τους σε αυτήν τη γιορτή αρχιτεκτονικής για την πόλη ειναι μέρος αυτης της μεγάλης ομάδας…. We are all part of a great team!

Το Open House μετρά ήδη 3 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται ίσως για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Η Αθήνα, μια πόλη με μεγάλο αριχτεκτονικό πλούτο και αρχιτεκτονική ταυτότητα που μνημονέυεται μέσα απο τις ιστορικές της φάσεις. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί χτίστηκαν; Πώς σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν; Πίσω από τις όψεις και τις πόρτες πολλών από αυτών των κτιρίων βρίσκονται εκπληκτικοί χώροι για να εξερευνήσετε και ενδιαφέρουσες ιστορίες για να μάθετε. Από ιστορικά αξιοθέατα μέχρι σύγχρονες κατοικίες και δημόσια κτίρια. Το Open House Αthens σας δίνει πρόσβαση σε σπάνια και σημαντικά κτίρια της πόλης. 

open house 3

Ως παράλληλες δράσεις, από τη Δευτέρα 11 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις για ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών (OPEN SCHOOL), ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και παραγωγικούς χώρους της πόλης (MADE IN ATHENS), ξεναγήσεις με ποδήλατα (OPEN BIKE), ξεναγήσεις σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ, ο instagram διαγωνισμός φωτογραφίας (OPEN PHOTO) και το καθιερωμένο πάρτυ λήξης.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης για δευτερη συνεχή χρονιά είναι το κολλέγιο Βακαλό Art & Design, το οποίο στο πλαίσιο του ΟΗA 2016 διοργανώνει την παράλληλη δράση Be a Master student for a weekend, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016. Σχετικές πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει εδώ.

open house 4

To Open House Athens πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Τεχνόπολης Δ. Αθηνων και της ΣΤΑΣΥ.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

13-17/04 OPEN BOX

Το ΟΗA εχει τα δικα του σημεία συνάντησης στο κέντρο της πόλης, τα ενημερωτικα περίπτερα θα βρίσκονται στον IANOS (Σταδίου 24) και στην Τεχνόπολη απο την Τετάρτη 13/04. Στα Info Points του Open House Athens 2016 μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση και το φετινό πρόγραμμα, να προμηθευτείτε τον ΟΗΑ 2016 εντυπο οδηγό!

11-15/04 MADE IN ATHENS

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του OPEN HOUSE θα διοργανωθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και χώρους παραγωγής της πόλης.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις σε κάποιους χώρους απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας, www.openhouseathens.gr

open house 5

15/04 OPEN SCHOOL

Το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHA την Παρασκευή 15/04, περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης!

15-24/04 OPEN PHOTO

Για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας ανεβάζοντας φωτογραφίες στο instagram γράφοντας το#fujifilm_oha2016. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι ’’Corners’’ Oι νικητήριες φωτογραφίες θα κερδίσουν δώρα από την Fujifilm!

open house 6

16-17/04 OHA 2016 I AM PART OF A GREAT TEAM!

91 κτίρια και χώροι στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα σαββατοκύριακο και 450 εθελοντές είναι έτοιμοι να ξεναγήσουν το ευρύ κοινό σε αυτά! Η είσοδος δωρεάν και ελεύθερη για όλους χωρίς να απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη. Θα τηρηθεί σειρα προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης.

16-17/04 OPEN BIKE

Η δράση Open Bike προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας! Κατά το Σαββατοκύριακο του OHA θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε προκαθορισμένες διαδρομές για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος από την εταιρεία Solebike και αναμνηστικό υλικό του Open House Athens 2016. Οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην έδρα της Solebike Λεμπέση 11, Ακρόπολη με ενδιάμεσους σταθμούς και ξεναγήσεις σε κτίρια που συμμετέχουν στο OHA 2016. Για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας, www.openhouseathens.gr

open house 7

17/04 TIME TO CLOSE... PARTY

Μετά από όλες τις OPEN δράσεις, το καθιερωμένο πάρτυ λήξης “κλείνει” την αυλαία του OHA 2016 με τον πιο όμορφο τρόπο και καλεσμένοι είστε όλοι εσείς: επισκέπτες, εθελοντές, συμμετέχοντες και υποστηρικτές του Open House στοΚ8 Point, Ερμού 119 μετα τις 21.30 με παγωμένες μπύρες SOL και espiritu libre, στα decks ο DJ Stam. 

open house 11

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ 

Τ: 6937213824 Μ:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: Openhouseathens

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman