ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο τολμηρότερος ζωγράφος ακούει στο όνομα... Mihály Zichy

Tweet
Share
Tweet
Share

Γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1827, ενώ σε συνδυασμό με τις σπουδές του στη Νομική φοίτησε στη σχολή του επίσης Ούγγρου ζωγράφου Jakab Marastoni. Ο λόγος για τον Mihály Zichy, ο οποίος το 1844 βρέθηκε στη Βιέννη όπου υπήρξε μαθητής του Ferdinand Georg Waldmüller, ενός από τους σημαντικότερους Αυστριακούς καλλιτέχνες της εποχής του.

 

Mετά την προτροπή του δασκάλου του μετέβη στην Αγ. Πετρούπολη προκειμένου να διδάξει κι αυτός με τη σειρά του ζωγραφική. Σταδιακά απέκτησε την εύνοια του τσάρου χάρη στους πίνακες του και μπήκε στην Αυλή του. Παράλληλα ίδρυσε ένα σωματείο για ενίσχυση των καλλιτεχνών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το 1871 ξεκίνησε τα ταξίδια του στην Ευρώπη και το 1874 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Δημιούργησε τον πίνακα “The Triumph of the Genius of Destruction” για την Έκθεση του Παρισιού αλλά οι αρχές απαγόρευσαν την συμμετοχή του λόγω του ισχυρού αντιπολεμικού μηνύματος του έργου. Εκείνη την περίοδο δημιούργησε και μια σειρά ερωτικών σκίτσων υπό τον τίτλο “Love”. Σε αυτά εμφανώς αποτυπώνει με τόλμη την ερωτική πράξη, το γυμνό ανδρικό και το γυναικείο σώμα, την ηδονή και την έκσταση.

mihaly 2

mohaly 2

mihaly 3

mihaly 4

mihaly 5

mihaly 6

mihaly 7

mihaly 8

mihaly 9

mihaly 10

mihaly 11

mihaly 12

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman