ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο πιλότος υπεύθυνος για τη μοιραία πτήση

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η απερισκεψία ενός πιλότου ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το 2014 κοντά στο Κολοράντο.

Ο οδηγός του αεροπλάνου έβγαζε selfie με το κινητό του την ώρα της πτήσης. Όπως ήταν φυσικό, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να σημειωθεί δυστύχημα που κόστισε τη ζωή τόσο του ίδιου όσο και του ενός ακόμα επιβάτη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών είπε πως ο 29χρονος πιλότος της πτήσης Cessna 150K έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου κοντά στην πόλη Watkins του Κολοράντο. Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, το ατύχημα συνέβη καθώς η προσοχή του πιλότου αποσπάστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι ελιγμοί που αποπειράθηκαν σε χαμηλό ύψος απέβησαν μοιραίοι.

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο του ιατροδικαστή, Adams County εντόπισαν τον πιλότο Amritpal Singh, αλλά και τον 31χρονο νεκρό επιβάτη, Jatinder Singh. Στην πραγματικότητα η αλήθεια αποκαλύφθηκε μέσω μιας κάμερας που βρισκόταν στο παρμπρίζ του αεροπλάνου. Οι ειδικοί προσπαθούν να καταγράψουν με ακρίβεια όλες τις κινήσεις που έγιναν πριν το δυστύχημα.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η κάμερα δεν κατέγραψε τη μοιραία πτήση, αλλά οι μελετητές κατέληξαν στο εν λόγω συμπέρασμα αφού μετά από έρευνα προηγούμενων βίντεο κατά τη διάρκεια πτήσεων με τον ίδιο πιλότο, συνειδητοποίησαν πως ο ίδιος απασχολούνταν με το κινητό κατά τη διάρκεια αυτών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.