ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από προφυλακτικά ξεμένει η Βενεζουέλα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την έλλειψη προφυλακτικών καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, πέρα από το πρόβλημα της απουσίας βασικών προϊόντων όπως ζάχαρη, φάρμακα ή κοτόπουλο.

Τα προφυλακτικά πλέον είναι δυσεύρετα ενώ να τα προμηθευτούν μπορούν μόνο όσοι έχουν χρήματα. Το πρόβλημα είναι ζωτικής σημασίας αν σκεφτεί κανείς πως οι κίνδυνοι για την εξάπλωση ασθενειών είναι ιδιαίτερα αυξημένοι.

Ο 31χρονος διαφημιστής, Γιονάταν Μοντίγια, δήλωσε στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας το θέμα: «Η κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική που τώρα πρέπει να στηνόμαστε στην ουρά ακόμη και για να κάνουμε σεξ. Εκεί έχουμε φτάσει.»

Το κατρακύλισμα της τιμής του βαρελιού του πετρελαίου και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στην χώρα αναγκάζοντας τον πρόεδρο της λατινοαμερικανικής χώρας να έχει ξεκινήσει αλλεπάλληλες επαφές στην Ασία προκειμένου να προσελκύσει χρηματοδότηση.

Ακόμη όμως κι αυτοί που καταφέρνουν να βρουν το πολυπόθητο κουτάκι, δεν έχουν τα χρήματα για να το αγοράσουν: η τιμή του μπορεί να φτάνει και τα 755 δολάρια, ποσό απαγορευτικό για τους φτωχούς Βενεζουελάνους.

Η έλλειψη στα προφυλακτικά πέρα από ζήτημα αξιοπρέπειας για τους κατοίκους ενέχει και έναν θανάσιμο κίνδυνο δεδομένου ότι η Βενεζουέλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Νότια Αμερική σε κρούσματα HIV και εφηβικής εγκυμοσύνης. Η άμβλωση είναι παράνομη στη χώρα.

«Χωρίς προφυλακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», λέει ο Γιόναταν Ροντρίγκεζ, γενικός διευθυντής της ΜΚΟ Stop VIH. «Η έλλειψη απειλεί όλα τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή ανά τη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.