ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ: Παρέα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Tweet
Share
Tweet
Share

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιεί από φέτος τον νέο κύκλο δραστηριοτήτων Παρέα στο Μουσείο με σκοπό τη δωρεάν πρόσβαση των ηλικιωμένων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στα πολύτιμα εκθέματά του. Ο κύκλος αυτός χωρίζεται σε δύο επί μέρους δραστηριότητες:

 

- ΣΟΦΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Οι επισκέψεις που πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα διοργανώνονται από τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου και περιλαμβάνουν δωρεάν μεταφορά από και προς τη Λέσχη, καλωσόρισμα στο Cycladic Café του Μουσείου, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στις μόνιμες συλλογές του και δυνατότητα επίσκεψης στους υπόλοιπους ορόφους του Μουσείου. Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε από ειδικούς γεροντολόγους για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία των ηλικιωμένων επισκεπτών.

Πληροφορίες: 210 7228321

- ΜΑΖΙ, ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους, σε αστέγους και μαθητές διαπολιτισμικών σχολείων και περιλαμβάνει δωρεάν επισκέψεις, ξεναγήσεις και εργαστήρια. Το μουσείο ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά σε άτομα με αυτισμό, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης και ακοής και άλλες ιδιαιτερότητες και αναπηρίες, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας να επισκεφθούμε με δημιουργικό τρόπο ένα μουσείο.

Πληροφορίες: 210 7239438

Info: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman