ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tι γνωρίζει η Google για εσάς;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας κατά την αναζήτησή σας για πληροφορίες στο διαδίκτυο να πατάτε την ένδειξη «Συμφωνώ» χωρίς πραγματικά να έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης; Με το να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Google αλλά και το λειτουργικό της Αndroid, συμφωνείτε να μοιράζεστε μαζί της πολλά από τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Η Google προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να χρηματοδοτήσει όλα τα προϊόντα, καθώς και τα θαυμαστά της projects έχει συνάψει συμφωνίες για να πουλάει τα προσωπικά σου δεδομένα, που συλλέγει όσο την χρησιμοποιείς, σε διαφημιστές. Για να συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιεί μια ποικιλία από μεθόδους. Λόγου χάρη, πολλές φορές εσύ ο ίδιος συμφωνείς για να της δώσεις κάποια στοιχεία ενώ άλλες φορές η εταιρεία με τακτ κρύβει την έρευνά της για εσένα…

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όσο πιο πολλά πράγματα γνωρίζει για εσένα η Google, τόσο πιο 'εύστοχες' -δηλαδή πιο κοντά στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σου- θα είναι οι διαφημίσεις που σου εμφανίζει π.χ στο YouTube, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις κλικ στη διαφήμιση και να αγοράσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προωθούνται μέσω αυτών.  

Ήρθε η ώρα όμως να μάθεις πού κρύβει όλα αυτά τα στοιχεία που έχει συλλέξει για εσένα η Google, όσο καιρό τη χρησιμοποιείς - και με δεδομένο ότι δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ρυθμίσεις απορρήτου της, ξεκίνα με μια επίσκεψη στη σελίδα των ρυθμίσεων της Google, κάνοντας κλικ εδώ για να μεταφερθείς στα settings του λογαριασμού σου.   

Έπειτα κλίκαρε το Account History (ή Ιστορικό Λογαριασμού).

google 1

Eκεί θα εντοπίσεις όλο το αρχείο με τα μέρη που έχεις επισκεφθεί, τις αναζητήσεις σου στο YouTube, καθώς και όλο το ιστορικό των βίντεο που έχεις παρακολουθήσει εκεί, και φυσικά όλες τις αναζητήσεις που έχεις κάνει με τη μηχανή αναζήτησης της Google. Από εδώ, μπορείς απλά να πατήσεις "PAUSE" ή "Παύση" καθώς και να διαχειριστείς τα data ή σταματήσεις την Google να καταφράγει παρεμφερή στοιχεία για εσένα.    

goo000 3

Πατώντας "pause" ή "manage" αποκτάς  τον έλεγχο των στοιχείων που καταγράφει η Google για εσένα. Εάν θέλεις να πας λίγο πιο βαθιά για να ανακαλύψεις τι νομίζει ότι γνωρίζει για εσένα η Google, κάνε κλικ στο σύνδεσμο επεξεργασία (Edit Settings), δίπλα από τη λέξη ADS.  

goo 4

Ιδού!

idou

Σε αυτή τη σελίδα, μαθαίνεις... τα πάντα για εσένα από τη σκοπιά της Google, όπως φύλο, ηλικία, γλώσσες που μιλάς, ενδιαφέροντα(!), και μια πληθώρα άλλων στοιχείων, τα οποία μπορείς να επεξεργαστείς και φυσικά να διαγράψεις, πατώντας "Επεξεργασία" (ή "Edit"). Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να έχετε κάνει log in στον 'κεντρικό' σας λογαριασμό της Google, που μπορεί να γίνει με ένα απλό log in στο Gmail.     

Καλή επιτυχία!  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman