ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Rally Acropolis 2016: Το… γιόρτασε η Ελάτεια-Αποκλειστικές εικόνες

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Image 15
Image 16
Image 17
Image 18
Image 19
Image 20
Tweet
Share

Ρεπορτάζ: Κατσαρός Λάμπρος

Γκάζι στο τέρμα, απότομα φρένα και παντού ένα πέπλο σκόνης… Κάπως έτσι κύλησε ο αγώνας σε μία από τις πιο δύσκολες ειδικές στον κόσμο, στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Χιλιάδες κόσμου από διάφορα μέρη της χώρας βρέθηκαν σε πλαγιές ή σε κιόσκια που είχαν στηθεί προκειμένου να απολαύσουν από κοντά τη μεγάλη επιστροφή του Rally Acropolis στο σπίτι του και συγκεκριμένα στη Στερεά Ελλάδα.

Εξοπλισμένοι με τις ειδικές μάσκες ή έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους ακροβολίζονταν σε διάφορα σημεία προκειμένου να καταφέρουν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους οδηγούς και να αποθανατίσουν τις «ζωγραφιές» τους στην άμμο με ένα κλικ.

kosmos 3

Τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και ο νεαρός κόσμος στήριξε τη διοργάνωση με όποιο τρόπο ήταν εφικτό.

Η μεγαλύτερη και ομολογουμένως πιο επίπονη για τους οδηγούς, ειδική διαδρομή του αγώνα, μήκους 33,86 χλμ, πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, καλύπτοντας το κομμάτι Ελάτεια-Καρυά.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 29 διεθνείς συμμετοχές, με 5 εξ αυτών από την Κύπρο, ενώ το SEA JETS Ράλι Ακρόπολις μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε 120 χώρες.

Προκαλεί δέος η Ελάτεια

Λίγες ώρες πριν οι κινητήρες αρχίζουν να ζεσταίνονται οι οδηγοί εξυμνούν την όμορφη αλλά ταυτόχρονα σκληρή και κουραστική ειδική της Ελάτειας.

Μερικές από τις πιο σημαντικές δηλώσεις των οδηγών:

KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw (FORD Fiesta R5)

«Η Ελάτεια είναι μια ειδική διαδρομή-τέρας. Δεν είναι η μεγαλύτερη που έχω δει στη ζωή μου, ωστόσο θα είναι μια καταστροφή για το πλήρωμα, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα έχουν πολλές στροφές και αν είσαι κουρασμένος, μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα, αφού άλλωστε πρόκειται για την τελευταία διαδρομή του σκέλους. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος περί τίνος πρόκειται, αν δεν την οδηγήσει. Δεν είναι καθόλου εύκολη, ειδικά αν οδηγεί κάποιος σε αυτή για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά διασκεδάζουμε, αφού αυτή είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς».

JEETS Raul - TOOM Andrus (SKODA Fabia R5)

«Δεν έχω ξαναδεί ειδική διαδρομή σαν την Ελάτεια, με τόσες στροφές και πέτρες. Η ταχύτητα και ο ρυθμός συνολικά, αλλάζουν διαρκώς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορεί να σπάσει το αυτοκίνητο. Η πρώτη ειδική είναι γρήγορη σε σημεία και θέλω πραγματικά να οδηγήσω σε αυτούς τους δρόμους».

DELLA CASA Federico - POZZI Domenico (PEUGEOT 208 T16)

«Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές είναι καλές. Όσον αφορά την Ελάτεια, μου αρέσει το πρώτο κομμάτι, όμως στη συνέχεια υπάρχουν πολλές αργές στροφές που δε μου αρέσουν».

KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian (FORD Fiesta R5)

«Η Ελάτεια είναι πολύ σκληρή, ενώ ταυτόχρονα είναι η μεγαλύτερη που έχω βρεθεί σε όλη μου την καριέρα. Υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις σε αυτήν και αν έχουμε καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε όλα θα είναι φανταστικά».

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας (SKODA Fabia R5)

«Η κατάσταση των ειδικών διαδρομών είναι πολύ καλή και δε νομίζω να αλλάξει προς το χειρότερο. Το οδόστρωμα είναι πολύ καλό και έχει σφίξει, ιδιαίτερα μετά τα περάσματα των αυτοκινήτων σήμερα. Φυσικά οι ειδικές διαδρομές είναι σχετικά σκληρές, όμως αυτή είναι η φύση του Ράλι Ακρόπολις».

KOLTUN Jaroslaw - PLESKOT Ireneusz (FORD Fiesta R5)

«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ καλές, αργές και με αρκετές στροφές. Η Ελάτεια είναι πολύ μεγάλη σε μήκος και σίγουρα απαιτεί πολλή δουλειά».

SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs (SKODA Fabia R5)

«Η Ελάτεια είναι πολύ πολύ μεγάλη, πολύ στενή και νιώθαμε σαν να μην τελείωνε ποτέ. Σε αυτήν μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις τον αγώνα. Οι άλλες δύο ειδικές διαδρομές είναι καλές».

Το σήκωσε ο Sirmacis Ralfs-Ψηλά τα ελληνικά χρώματα με Αθανασούλα-Παναγιωτούνη

Ο 21χρονος Λετονός Sirmacis Ralfs οδηγώντας Skoda Fabia R5 κατέκτησε την πρώτη θέση στο SEAJETS Rally Acropolis 2016. Είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του αγώνα. Στην πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, έδειξε το ταλέντο του από την αρχή του αγώνα και σημείωσε κορυφαίους χρόνους.

simar 3

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τερμάτισε το ελληνικό πλήρωμα Λάμπρος Αθανασούλας- Ηλίας Παναγιωτούνης οδηγώντας Skoda Fabia R5.

athana 4

Ο Έλληνας οδηγός, μετά την 3η θέση που κατέκτησε πέρυσι, κατάφερε να ανέβει και φέτος στο βάθρο και μάλιστα ένα σκαλί πιο ψηλά. Την τρίτη θέση πήραν οι Tarabus-Trunkat οδηγώντας Skoda Fabia R5, με διαφορά μόλις 0,1΄΄.

tabarus 21

Στην κατηγορία ERC3, νικητής αναδείχθηκε ο Bustanci Murat με Ford Fiesta R2.

bosta 3

Η επιστροφή του SEAJETS Rally Acropolis στη Στερεά Ελλάδα στέφθηκε με επιτυχία. Ο κόσμος έδωσε το «παρών» στις ειδικές διαδρομές στηρίζοντας τη διοργάνωση. Ο επίλογος δόθηκε μπροστά από το χώρο του Service Park, με την παρουσία πλήθους θεατών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2017.

*Θερμές ευχαριστίες στον Αντώνη Χριστοδουλάκο για το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman