ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς σαραντάρηδες πολιτικοί;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Κώστας Μπακογιάννης (περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας) και η Όλγα Κεφαλογιάννη (βουλευτής ΝΔ) είναι οι δύο σαραντάρηδες πολιτικοί που θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς για τις ικανότητες και το δυναμισμό τους, σύμφωνα με έρευνα της prorata που δημοσιεύει το protagon.gr. Η μελέτη εξετάζει τη δημοφιλία δέκα πολιτικών, οι οποίοι βρίσκονται στο κρίσιμο ηλικιακό όριο των σαράντα ετών. Πρόκειται για πρόσωπα που γεννήθηκαν από το 1974 ως το 1976. Είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ρένα Δούρου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Κώστας Μπακογιάννης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος είναι εκτός πολιτικής –προφανώς αξιολογείται θετικά η ευθιξία που επέδειξε με την παράδοση της βουλευτικής έδρας. Από την άλλη πλευρά, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος καταγράφηκε ως ο πλέον φθαρμένος και η Ρένα Δούρου ως η πλέον κομματική. Σημειώνεται ότι πολύ σημαντικά ποσοστά μη αναγνωρισιμότητας συγκέντρωσαν οι προερχόμενοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς δηλαδή οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης.

erwtiseis

Η ηλικία δεν είναι το βασικό κριτήριογια την επιλογή του ψηφοφόρου. Ο ψηφοφόρος πρώτα βλέπει το έργο του πολιτικού, αξιολογεί την επαγγελματική του διαδρομή και στη συνέχεια λαμβάνει υπ’ όψη την ηλικία του.

Η έρευνα κατέγραψε την πιθανότητα ψήφου για καθένα πρόσωπο στην περίπτωση που περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που ο εκλογέας θα είχε αποφασίσει να ψηφίσει. Πιθανό ή πολύ πιθανό ενδεχόμενο χαρακτήρισαν την ψήφο για την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη πάνω από το 40% των ερωτωμένων του δείγματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπάθεια για τα πολιτικά πρόσωπα μεταξύ ψηφοφόρων που στήριξαν κόμματα διαφορετικά από αυτά από τα οποία προέρχονται τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Για παράδειγμα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 30% δηλώνει πιθανό έως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να στήριζαν την Όλγα Κεφαλογιάννη αν περιλαμβανόταν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιστοίχως, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 23% δηλώνει πιθανό ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να στήριζαν τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αν περιλαμβανόταν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

erwtiseis 2

Αξίζει να σημειωθεί, αλλά με σημαντική επιφύλαξη λόγω της μικρής αριθμητικής βάσης, ότι εντός των ψηφοφόρων Σεπτεμβρίου 2015 του ΠΑΣΟΚ και το Ποταμιού, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει υψηλότερα ποσοστά στις απαντήσεις «πιθανής» και «πολύ πιθανής» ψήφου από τους εκπροσώπους της Κεντροαριστεράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman