ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα σας φαινόταν ένα βιογραφικό χωρίς όνομα, ηλικία και φύλο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν πως έχασαν μια θέση εργασίας εξαιτίας του ονόματός τους ή του φύλου τους. Απάντηση στον εν λόγω προβληματισμό έρχεται να δώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία την Παρασκευή ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος με βάση το οποίο εντός των βιογραφικών δεν θα περιλαμβάνονται πλέον το όνομα, η ηλικία, το φύλο και η καταγωγή του υποψηφίου.

Με την ονομασία “Recruit Smarter”, το πρόγραμμα θα διαρκέσει για 18 μήνες ενώ στόχο έχει να απαλλάξει τη διαδικασία της πρόσληψης από οποιαδήποτε προκατάληψη. Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το εγχείρημα, τόνισε πως ακόμα εξετάζονται τα ψηφιακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία.

«Στοχεύουμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου οι ηλικίες, τα φύλα ή η κοινωνική κατάσταση κάποιου δεν θα επηρεάζουν τις δυνατότητες του να βρει εργασία. Γνωρίζουμε πως αυτό είναι η πραγματικότητα σε πολλές εταιρείες ειδικά τεχνολογίας», αναφέρει ο Robin Scott, υπεύθυνος υπουργός για τις πολυπολιτισμικές υποθέσεις στη Βικτώρια.

robin

«Πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια απόπειρα στην Αυστραλία, είναι όμως ένα σημαντικό βήμα για την ισότητα των ευκαιριών στο εργατικό δυναμικό. Θέλουμε οι εργοδότες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα να δεσμευτούν για την καθιέρωση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλους τους κατοίκους της Βικτώριας», συμπληρώνει στη συνέχεια.

To πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες όπως οι Australia Post, Deloitte και Westpac. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, για να διεκδικήσει ένας Κινέζος τη θέση ενός Άγγλου αιτούντα ή ενός ατόμου του οποίου το όνομα φέρεται ως αγγλικό, πρέπει να υποβάλλει 68% περισσότερες αιτήσεις, ενώ για ντόπιους Αυστραλούς το ίδιο ποσοστό βρίσκεται στο 38%. Ένα άτομο από τη Μέση Ανατολή πρέπει να προσπαθήσει 64% περισσότερο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman