ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πρώτο λεωφορείο που θα περνά πάνω από αυτοκίνητα είναι γεγονός!(vid)

Tweet
Share
Tweet
Share

O μεγαλύτερος εφιάλτης του κάθε επιβάτη λεωφορείου είναι το μποτιλιάρισμα των δρόμων που μπορεί να σε κρατήσει κολλημένο στο ίδιο σημείο για ώρες. H υπόθεση «μποτιλιάρισμα» γίνεται ακόμα χειρότερη στην Κίνα, τη χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη και ειδικότερα στις μεγαλουπόλεις της όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη.

Για το λόγο αυτό, στη 19η Διεθνή Έκθεση High-Tech Expo που έγινε στο Πεκίνο, οι κορυφαίοι μηχανικοί της χώρας αποκάλυψαν το πρώτο Υπερυψωμένο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς («Transit Elevated Bus»), ένα όχημα που στόχο έχει να λύσει το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος, κινούμενο πάνω από τα αυτοκίνητα!

Το TEB είναι ένα υπερυψωμένο λεωφορείο που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια επάνω σε ράγες. Καθώς μεταφέρει επιβάτες από στάση σε στάση, θυμίζει τούνελ, που αφήνει τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περάσουν από μέσα του. Το κάθε λεωφορείο έχει χωρητικότητα 1.200 επιβατών.

Όπως αναφέρει ο Bai Zhiming, επικεφαλής της κατασκευής του TEB, αυτό το νέο μέσο κινείται στα πρότυπα ενός προαστιακού σιδηροδρόμου, αλλά η κατασκευή του κοστίζει λιγότερο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο.

Το TEB φιλοδοξεί να μειώσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της χώρας και να ενθαρρύνει περισσότερο κόσμο να κινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μειώνοντας παράλληλα τη μόλυνση. 

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman