ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποια είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η καλύτερη χώρα για να ζει κάποιος φαίνεται πως είναι η Σουηδία όσον αφορά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού της.

Το Good Country Index  -μια έρευνα που αφορά 162 χώρες- χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές για βγάλει συμπεράσματα για τα καλύτερα κράτη, μεταξύ των οποίων είναι και οι εκθέσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Σουηδία συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία για τον τρόπο ζωής, αφού με βάση τα στοιχεία, εξασφαλίζει την ευημερία, την ισότητα, την υγεία και την χαρά, ενώ έχει καλή βαθμολογία και στο κομμάτι του πολιτισμού.

Η Ισλανδία από την άλλη φαίνεται πως είναι η πρώτη χώρα όσον αφορά την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα, είναι 11η όσον αφορά τα ζητήματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, 133η σε ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, 35η σε θέματα τεχνολογίας και επιστήμης, και 47η σε θέματα πολιτισμού.

Πρώτο σε θέματα πολιτισμού είναι το Λουξεμβούργο, ενώ μετά τη Σουηδία, την 2η και 3η θέση κατέχουν οι Δανία και Ολλανδία.

Η Ιορδανία είναι 49η όσον αφορά τα θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, 158η όσον αφορά τα θέματα του πολιτισμού, 21η όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών. Πρώτο από την άλλη στην κατηγορία "επιστήμη και τενχολογία" είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ 9ο όσον αφορά τον πολιτισμό. Δεύτερο τέλος όσον αφορά την καλή ζωή και την ευημερία.

Η Φινλανδία είναι 7η όσον αφορά τον τομέα επιστήμης και τεχνολογίας και 4η σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής. 26η θέση στα περιβαλλοντικά ζητήματα και 14η σε αυτά του πολιτισμού.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για την κάθε χώρα πατώντας εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman