ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δεύτερο διεθνές βραβείο για την ταινία "ΔΗΛΟΣ 2015" του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ταινία "ΔΗΛΟΣ 2015", με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Μπακού του Αζερπμπαϊτζάν. Είναι το δεύτερο διεθνές βραβείο για την ταινία, μετά την βράβευσή της στο San Diego της Καλιφόρνια, τον περασμένο Μάρτιο, ένα φεστιβάλ που παρουσιάζει κινηματογραφικές ταινίες από όλα τα είδη, ταινίες ιδιαίτερες και ξεχωριστές.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών του Αζερπμπαϊτζάν είναι μέλος του CIFFT: Comité International des Festivals du Film Touristique. Μιας οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1989, με έδρα την Βιέννη, και λειτουργεί υπό την εποπτεία των: World Tourism Organization (UNWTO- Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού), European Travel Commission (ETC), Pacific Asia Travel Association (PATA), Central America Tourism Organization (CATA) and Caribbean Tourism Organization (CTO). Μελη της είναι τα 15 σημαντικότερα Tourism Film Festival παγκοσμίως, όπως των Κανών, του Βερολίνου, του Κάρλοβι Βάρι, του Λος Άντζελες, της Κωνσταντινούπολης, κ.ά.

Η ΔΗΛΟΣ 2015 επιλέχτηκε και θα συμμετέχει στο Cannes Corporate Media & TV Awards 2016.

vraveio

Η ταινία είναι ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ 25', για το νησί που στην αρχή έπλεε ακυβέρνητο στο Αιγαίο, ώσπου το ακινητοποίησε ο θεός της θάλασσας για να γεννηθεί σε αυτό το φως και που παραδομένο στο σύμπαν και με σύμμαχο το φως υπήρξε για αιώνες το κέντρο του κόσμου. Το νησί όπου συνέρρεαν χιλιάδες άνθρωποι από όλη την υφήλιο για να προσκυνήσουν, να γιορτάσουν, να ανταλλάξουν εμπορεύματα και ιδέες και να συμβιώσουν. Μια συντελεσμένη ουτοπία κοσμοπολιτισμού. Η ταινία δεν προσεγγίζει την Δήλο επιστημονικά και δεν φιλοδοξεί να αναδείξει την ιστορική και αρχαιολογική σημασία της. Είναι όμως μια ταινία για το φως της, το μοναδικά μυστηριακό και εξαγνιστικό, για το αιώνιο ταξίδι των ανθρώπων και των ιδεών χθες και σήμερα. Κι ακόμη είναι μια ταινία για το προσωπικό ταξίδι του καθενός μας έως στο κέντρο της ύπαρξής του, ταινία για τα πανανθρώπινα σύμβολα, την πανανθρώπινη αλήθεια της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Τέλος είναι ακόμη μια ταινία για τις αισθήσεις, που μαθαίνουν πρώτες κι ακολουθεί ο νους στην προσπάθειά του να μετατρέψει το αφανές σε προφανές, ν’ αλλάξει το ψέμα και να το αντικαταστήσει με την αλήθεια, να μεταμορφώσει το σκοτάδι σε φως, το άδηλο νησί σε Δήλο.

vraveio 7

ΔΗΛΟΣ 2015, ντοκιμαντέρ 25', έγχρωμο, Εnglish.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Θεοχάρης-Κιούκας

Πρωταγωνιστεί: Γιώργος Χωραφάς

Παραγωγή: Θάλεια Καλαφατά-Qkas Productions

Διευθυντής Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Σενάριο: Αλέκα Δήμου & Δημήτρης Καράβολας

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Ήχος: Θοδωρής Μέλης

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman