ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λογοτεχνική πανδαισία για αστυνομικά στον Πολυχώρο του Μεταίχμιου

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι λάτρεις του είδους, τρίβουν τα χέρια τους. Μια ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στα αστυνομικά με παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, παιχνίδια ρόλων και μυστηρίου και μια μεγάλη συζήτηση για τις διαφορετικές σχολές, είναι ό,τι πρέπει για τους πιστούς ακόλουθους της αστυνομικής λογοτεχνίας.

 

Η γιορτή ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο. 

Το Μεταίχμιο είναι ένας διακριτός εκδοτικός οίκος που αγαπά, στηρίζει και εκδίδει συστηματικά αστυνομική λογοτεχνία. Το πρώτο αστυνομικό εκδόθηκε το μακρινό 2001 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει περισσότεροι από 200 τίτλοι. Στον κατάλογο των εκδόσεων  βρίσκουμε, εκτός από τους δύο σταρ του αστυνομικού, τον Ian Rankin και τον Jo Nesbo, που έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές την Αθήνα, σημαντικούς εκπροσώπους του είδους, όπως η Gillian Flynn, η Ann Holt, ο Arne Dahl, η Ruth Rendel, η Camilla Lackberg, ο Hakan Nesser. Στο Μεταίχμιο εκδίδουν επίσης Έλληνες συγγραφείς αστυνομικών, όπως η Μαρλένα Πολιτοπούλου, ο  Αντώνης Γκόλτσος, ο Αργύρης Παυλιώτης, η Χίλντα Παπαδημητρίου κ.ά. 

Φέτος, πέρα από τους Μαραθώνιους Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας που διοργανώνει κάθε χρόνο, το Μεταίχμιο ετοίμασε μια μεγάλη γιορτή για το αστυνομικό μυθιστόρημα. 

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της Εβδομάδας Αστυνομικής Λογοτεχνίας: 

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στις 17:30
Προβολή της ταινίας «Σκοτεινός τόπος» του Gilles Paquet-Brenner με πρωταγωνίστρια τη Charlize Theron. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Gillian Flynn που έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Όπως και το πολυσυζητημένο «Gone Girl». 

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 19:00
Παιχνίδι μυστηρίου με την Κάισσα
Μια νέα εκδοχή του επιτυχημένου παιχνιδιού «Παλέρμο: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα». 
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με δύο αντίπαλες ομάδες των 15 ατόμων στην ταράτσα του Πολυχώρου. Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 20:30 
Συζήτηση με θέμα την αστυνομική λογοτεχνία στον κόσμο. 
Γνωστοί μεταφραστές, δημοσιογράφοι και συγγραφείς που αγαπούν, παρακολουθούν, διαβάζουν συστηματικά και γράφουν (για το) αστυνομικό μυθιστόρημα μας ξεναγούν στα μονοπάτια της αστυνομικής λογοτεχνίας σε εννέα διαφορετικές χώρες: Ιρλανδία, Σουηδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα. 

Στη συζήτηση συμμετέχουν: η δημοσιογράφος Μάρω Βασιλειάδου, ο συγγραφέας Αντώνης Γκόλτσος, συντονιστής της επιτυχημένης Λέσχης Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας του Πολυχώρου, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Κουρμουλής, οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Γιάννης Ράγκος και Μανώλης Πιμπλής, η συγγραφέας και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου και η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Χρύσα Σπυροπούλου. 

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016,
Στις 17:30
Προβολή της ταινίας «Borkmann’s Point» του Erik Leijonborg
Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το σημείο του Μπόρκμαν» του Hakan Nesser.
Η προβολή θα γίνει με αγγλικούς υπότιτλους.

Στις 19:30 
Παιχνίδι ρόλων «Η εξαφάνιση του ντετέκτιβ: Μια ιστορία του κυρίου Χόλμς».
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην ταράτσα του Πολυχώρου και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. 
Συντονίζει ο συγγραφέας και μεταφραστής Ανδρέας Μιχαηλίδης 
Δηλώσεις συμμετοχής στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 17:30
Προβολή της ταινίας «Jackpot» του Magnus Martens
Η ταινία είναι βασισμένη σε μια ιστορία του «βασιλιά» Τζο Νέσμπο.
Η προβολή θα γίνει με αγγλικούς υπότιτλους.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, ώρα 12:30
Παιδικά παιχνίδι με την Κάισσα
Ένα παιχνίδι ρόλων με φόντο την μακρινή Άγρια Δύση όπου οι Παράνομοι κυνηγούν τον Σερίφη, ο Σερίφης κυνηγάει τους Παράνομους, οι Βοηθοί του Σερίφη προσπαθούν να τον προστατέψουν και ο Φυγάς συνωμοτεί, έτοιμος να πάρει το μέρος είτε του ενός είτε του άλλου. Βασίζεται στο παιχνίδι «Bang!» Για παιδιά από 8 ετών.
Δηλώσεις συμμετοχής από τους γονείς στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, ώρα 9:00-15:00 
Ο Πολυχώρος διαβάζει αστυνομική λογοτεχνία
Τη τελευταία μέρα της εορταστικής εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί «Μαραθώνιος ανάγνωσης αστυνομικής λογοτεχνίας». 
Οι αναγνώστες, μικροί και μεγάλοι, καλούνται να επισκεφτούν τον Πολυχώρο παρέα με έναν αγαπημένο τους αστυνομικό ήρωα, όπως ο Κλουζ, ο Ρέμπους, ο Χόλε, η Έρικα, ο Πάτρικ, και να διαβάσουν όλοι μαζί είτε στον χώρο του βιβλιοπωλείου είτε στο φιλόξενο πατάρι είτε στον δροσερό κήπο. 

Στη διάρκεια της Εβδομάδας Αστυνομικής Λογοτεχνίας θα υπάρχουν ειδικές προσφορές στα αστυνομικά μυθιστορήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο. Θα βρείτε επίσης τις δημοφιλείς εκδόσεις pocket αλλά και τις κασετίνες με συνδυασμούς εξαιρετικά πετυχημένων τίτλων σε προνομιακή τιμή, με έκπτωση πάνω από 40%
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 
Εξαιρείται το παιχνίδι ρόλων. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η αγορά ενός αστυνομικού βιβλίου ελάχιστης αξίας 10 € από τον Πολυχώρο. Για τα παιχνίδια ρόλων ισχύει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman