ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξενοδοχείο με προσωπικό επανδρωμένο από... ρομπότ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Μακριά από τις μέχρι τώρα συνηθισμένες εικόνες είναι αυτή ενός ξενοδοχείου του οποίου το προσωπικό αποτελείται από ρομπότ. Αν βέβαια κανείς σκεφτεί καλύτερα, θα συνειδητοποιήσει πως ίσως να δούμε κάτι ανάλογο στο άμεσο μέλλον.

Το εγχείρημα του πάρκου Huis Ten Bosch στην Ιαπωνία, που ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής του Henn-na Hotel («Παράξενο Ξενοδοχείο») ενός ξενοδοχείου όπου θα εργάζονται ρομπότ προϊδεάζει για τα όσα πρόκειται να λάβουν χώρα τα επόμενα χρόνια…

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, το πρώτο τμήμα του ξενοδοχείου θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου και θα έχει 72 δωμάτια. Το δεύτερο θα έχει ολοκληρωθεί το 2016, με επιπλέον 72.

Με βασικό «μότο» το «αφοσίωση στην εξέλιξη», το ξενοδοχείο θα διαθέτει τρία «actroids» (ανθρωπόμορφα ρομπότ) που θα εργάζονται ως ρεσεψιονίστ. Τα ρομπότ θα μπορούν να συζητούν με τους ανθρώπους- επισκέπτες και το προσωπικό θα συμπληρώνεται από άλλα ρομπότ, με καθήκοντα όπως ο καθαρισμός, η εξυπηρέτηση πελατών κ.α.

Ο πρόεδρος του Huis Ten Bosch, Χιντέο Σαουάντα, ισχυρίζεται ότι θα πρόκειται για το πιο «αποδοτικό» ξενοδοχείο στον κόσμο, και ότι τα ρομπότ κάποια στιγμή θα φτάσουν στο σημείο να διαχειρίζονται το 90% των υπηρεσιών.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με το ιαπωνικό Nikkei News, είναι η δημιουργία 1.000 τέτοιων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο - ένα σχέδιο για ένα δίκτυο φουτουριστικών ξενοδοχείων χαμηλού κόστους, η πρόσβαση στα δωμάτια των οποίων θα γίνεται μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Ο φιλοξενούμενος θα μπορεί να παραγγέλλει αντικείμενα μέσω ενός tablet, ενώ θα χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης πόρων για περαιτέρω οικονομία. Όσον αφορά στο κόστος, θα είναι 60 δολάρια για δωμάτιο ενός ατόμου, και οι κρατήσεις είναι ήδη δυνατές μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου.

800px Nao robot

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.