ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ προτείνουν βιβλία για το καλοκαίρι σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Πέντε ενδιαφέροντα βιβλία για όλα τα γούστα προτείνουν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος για το καλοκαίρι σας. Δείτε στη συνέχεια τις προτάσεις και κάντε τη δική σας επιλογή.

Ο αόρατος άνθρωπος του H.G. Wells

aoratos

Ο Γκρίφιν, ένας ταλαντούχος φοιτητής χημείας, ανακαλύπτει τη μυστική συνταγή που θα τον κάνει αόρατο. Καταφτάνει στο πανδοχείο ενός χωριού της Αγγλίας για να συνεχίσει τα πειράματά του και φροντίζει να είναι μονίμως καλυμμένος, από την κορυφή ως τα νύχια, με επιδέσμους, γυαλιά και γάντια, για να μη γίνει αντιληπτό ότι είναι αόρατος. Οι συνέπειες του πειράματος είναι τρομακτικές και οι προσπάθειές του να συνεργαστεί με τους συνανθρώπους του συνεχώς αποτυγχάνουν, καταλήγοντας σε περιστατικά όλο και πιο βίαια.

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ του F.S. Fitzgerald

gab

Βρισκόμαστε στη Ν. Υόρκη τη δεκαετία του 1920. Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή θαυμάτων, τέχνης, υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμα η πεποίθηση ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Ο Γκάτσμπυ είναι πάμπλουτος, μένει σε μια έπαυλη, έχει μπάτλερ, υπηρέτες, μια Ρολς-Ρόις και διοργανώνει θρυλικά πάρτι. Κανείς δεν ξέρει από πού έρχεται, ούτε πώς κατέχει μια τόσο μεγάλη περιουσία, ωστόσο όλοι γοητεύονται από το μυστηριώδες παρελθόν και τον τρόπο ζωής του. Εκείνος έχει κάτι ακόμα. Έναν απόλυτο, ανεκπλήρωτο, ρομαντικό έρωτα για την εύθραυστη αλλά πανέμορφη Νταίζη. Ο Γκάτσμπυ ξεχωρίζει. Και είναι τόσο αθεράπευτα ιδεαλιστής που γίνεται πραγματικά υπέροχος.

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά και άλλα διηγήματα του D.H. Lawrence

nisia

Το όνομα του D.H Lawrence έχει συνδεθεί με το τολμηρό, για την εποχή του, μυθιστόρημα "Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι" όμως το avant-garde ταλέντο του ξεδιπλώνεται μέσα από τα διηγήματα που έγραψε κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του. Η παρούσα συλλογή, η οποία περιλαμβάνει οκτώ διηγήματα, παρουσιάζει το μεγαλύτερο εύρος των ιδεών που κυριάρχησαν στο έργο του.

Η κεντρική ιστορία "Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά" –που είναι και ο τίτλος της εν λόγω έκδοσης– αποτελεί έναν αντικατοπτρισμό της προσωπικότητας του Lawrence ο οποίος αναζητούσε σε όλη του τη ζωή την ουτοπία δίχως να μπορεί να παραβλέψει την μοιραία μετατροπή της σε μια απατηλή επιδίωξη. Έτσι, ο ήρωας του βιώνει τρεις διαφορετικές μορφές της ουτοπίας, μέσα από τρία διαφορετικά νησιά. Και στα τρία νησιά είναι ο Αφέντης, αλλά εντέλει δεν κατορθώνει να γίνει ο αφέντης της μοίρας του.

Καλοκαίρι της Edith Wharton

edith

Το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της Τσάριτι Ρόγιαλ, μιας νεαρής κοπέλας με περήφανο και ανεξάρτητο χαρακτήρα, που ζει σε μια φτωχή επαρχιακή πόλη υιοθετημένη από μια τοπική οικογένεια. Όταν ο νεαρός αρχιτέκτονας Λούσιους Χάρνεϊ θα επισκεφτεί τη μικρή πόλη για μια επιστημονική μελέτη, η δεκαοκτάχρονη Τσάριτι θα τον ερωτευτεί και θα ξεκινήσει πια παθιασμένη σχέση μαζί του.

Το Καλοκαίρι, που θεωρείται από αρκετούς το καλύτερο έργο της Ίντιθ Γουόρτον, συγκρίνοντάς το ακόμα και με τη Μαντάμ Μποβαρύ του Φλομπέρ, εκδόθηκε το 1917 και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα που έφερε στο προσκήνιο τη σεξουαλική αφύπνιση μιας νεαρής γυναίκας. Σπάζοντας την παράδοση των γυναικείων ρομαντικών μυθιστορημάτων, η Τσάριτι, μια ηρωίδα με χαρακτηριστικά σύγχρονης γυναίκας, αντιστέκεται µε αξιοπρέπεια στην πίεση των κοινωνικών συμβάσεων, απόλυτα συμφιλιωμένη με τα συναισθήματα και τη σεξουαλικότητά της.

Πατρίδες Αλησμόνητες Μικρά Ασία – Πόντος

patrides

Μία συλλογή από έξι σύντομα διηγήματα για παιδιά γεμάτα νοσταλγία και αισιόδοξα μηνύματα, που μας ταξιδεύουν νοερά σε πατρίδες αλησμόνητες.

Έξι συγγραφείς εμπνέονται από οικογενειακές αναμνήσεις και αφηγήσεις των προγόνων τους με καταγωγή από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και ο καθένας με το δικό του λογοτεχνικό ύφος μεταφέρει μέσα από την ιστορία του εικόνες από ένα αλησμόνητο παρελθόν. Η συλλογή περιλαμβάνει τα παρακάτω κείμενα:

Ο Λεβάντες, Θωμάς Κοροβίνης

Ορντού, πατρίδα μ' έχω σε – Πατρίδα μου η Ορντού, Έλενα Αρτζανίδου

Η τελευταία πράξη, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Ο Δάσκαλος που αλφάδιασε το μέλλον, Δήμητρα Π. Πυργελή

Η Χρύσα και ο δράκος, Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Έρχονται, Μαργαρίτα Μυλωνάκη-Κοντογιάννη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman