ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θέλουν να περάσουν νόμο για τη σωστή παρασκευή πίτσας!

Tweet
Share
Tweet
Share

Νομοσχέδιο για το ζήτημα της «παρασκευής πίτσας» παρουσίασε ένας Ιταλός γερουσιαστής την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό μητρώο όλων των Ιταλών σεφ πίτσας.

Με το νομοσχέδιο θα καθιερωθεί ένα δίπλωμα που θα πιστοποιεί τη γνώση στην παρασκευή πίτσας και θα αναγνωρίζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Όσοι θα θέλουν να πάρουν την πιστοποίηση, θα πρέπει να ολοκληρώσουν μια σειρά μαθημάτων 120 ωρών, που χωρίζονται σε 20 ώρες επιστήμη τροφίμων, 20 ώρες εργαστηρίου στην παρασκευή πίτσας, 30 ώρες υγιεινή των τροφίμων και 40 ώρες ξένες γλώσσες.

Όσοι περνούν τις εξετάσεις, θα πρέπει να συμπληρώσουν 18 μήνες εργασιακής εμπειρίας σε μια πιτσαρία ψήνοντας πίτσες, πριν μπορέσουν να ενταχθούν τελικά στο μητρώο. «Η έλλειψη του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα που πηγάζουν από το γεγονός ότι οι σεφ είναι απροετοίμαστοι», δήλωσε ο Enzo Prete, επικεφαλής της ένωσης των σεφ πίτσας στο "The Local".

Ο γερουσιαστής που παρουσίασε το νομοσχέδιο, Bartolomeo Amidei, σημείωσε πως το μητρώο θα προστατεύσει τις γαστρονομικές παραδόσεις της χώρας και θα σταματήσει την πώληση πίτσας δεύτερης ποιότητας στους καταναλωτές.

«Ως Ιταλοί, έχουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις μας», είπε ο γερουσιαστής στην La Repubblica. «Η πίτσα πουλά τρελά, αλλά πολλές πιτσαρίες δεν σερβίρουν πίτσα καλής ποιότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις φτιάχνουν πίτσες ακόμα και με ληγμένα υλικά».

Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι τέσσερα εκατομμύρια πίτσες καταναλώνονται σε όλη την Ιταλία κάθε μέρα και περίπου 100.000 άνθρωποι εργάζονται ως ειδικοί πίτσας σε 48.000 πιτσαρίες της χώρας.

Τα προτεινόμενα προσόντα θα προσφέρουν επίσης τον τίτλο του «Master παρασκευαστή πίτσας» για σεφ που έχουν περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας και να είναι υπεύθυνοι σε ομάδες άνω των τεσσάρων ατόμων που φτιάχνουν πίτσες.

Το νομοσχέδιο αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό στην πρώτη ακρόαση του αλλά η χρονοβόρα νομοθετική διαδικασία της Ιταλίας θέλει άλλες 20 συνεδρίες στην ιταλική Γερουσία πριν τελικά περάσει..

Η Γερουσιαστής Paola Pelino είπε στην La Repubblica ότι είναι αισιόδοξη ότι τα σχέδια θα γίνουν νόμος μέσα σε ένα χρόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman