ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μέλι... Το θαύμα της φύσης

Tweet
Share
Tweet
Share

Μέλι… προϊόν μιας φυσικής διαδικασίας που παρασκευάζεται από τις μέλισσες με φυσικές πρώτες ύλες τη γύρη και το νέκταρ. Από την αρχαιότητα θεωρείται μια εξαιρετική θρεπτική τροφή με θεραπευτικές ιδιότητες για το σώμα αλλά και για το πνεύμα. Το χρώμα του και η γεύση του ποικίλει ανάλογα με το φυτό από το οποίο προέρχεται αλλά και από τον τόπο «καταγωγής» του. Έχουμε μέλι θυμαρίσιο, ανθέων, πεύκου, ελάτης, καστανιάς ακόμα και πορτοκαλιάς.

Το μέλι εκτός από ιδανικό φυσικό γλυκαντικό είναι και μια εξαιρετική φαρμακευτική ουσία που με τις αντιβιοτικές ουσίες που περιέχει, εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών στον άνθρωπο και βοηθά στην επούλωση πληγών και εγκαυμάτων. Οι θεραπευτικές του δράσεις είναι σημαντικές, βοηθά στις στομαχοεντερικές παθήσεις, στο συκώτι, στα νεφρά, στην καρδιά, στο κυκλοφοριακό, στο αναπνευστικό ακόμα και στο νευρικό σύστημα. Συνιστάται για την παχυσαρκία η οποία προέρχεται από ελαττωματικό μεταβολισμό για την αντιμετώπιση της αναιμίας όπως και για το δέρμα και την περιποίησή του. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε διάλυμα μελιού για τον βήχα και τον ερεθισμό του φάρυγγα και του λάρυγγα. Οι γιατροί τόσο στην αρχαιότητα όσο και σήμερα συμφωνούν πως το μέλι αποτελεί συντελεστή μακροζωίας, γι' αυτό πρέπει να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στη διατροφή των ανθρώπων. Ο βασιλικός πολτός «η αμβροσία των αθανάτων» ενδείκνυται για την κατάθλιψη, την νόσο του Alzheimer και του Parkinson, της υπέρτασης, της νευρικής ανορεξίας και τόσων άλλων παθήσεων.

p19bucsu322vp19g615cr8j6v2s5

Στην πατρίδα μας οι κλιματολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικές για την ανάπτυξη πολυάριθμών βοτάνων και φυτών κι έτσι παράγονται ξεχωριστές ελληνικές ποιότητες μελιού που διακρίνονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

bee

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman