ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Euro 2016: Το Παρίσι τιμά τους Ιρλανδούς φιλάθλους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σε ένα Euro όπως αυτό της Γαλλίας που εκτός από τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος σημαδεύτηκε βαθειά από τις χουλιγκανικές αγριότητες, ξεχώρισαν οι παρέες των Ιρλανδών, που σκόρπισαν στους δρόμους του Παρισιού, ωραία τρέλλα, φίλαθλο πνεύμα και τη νότα του πανηγυριού που τόσο έλειπε από την φοβισμένη πόλη.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε τώρα να τιμήσει τους φιλάθλους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην πόλη για να υποστηρίξουν τις Εθνικές ομάδες τους.

Η Ινταλγκό θα απονείμει το παράσημο της Πόλης του Παρισιού (Ville de Paris) ως αναγνώριση για την υποδειγματική συμπεριφορά τους, μια όαση ποδοσφαιρικού και όχι μόνο πολιτισμού σε σχέση με τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σε άλλες αναμετρήσεις του Euro 2016.

Οι Ιρλανδοί, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος των Σπορ στο Παρίσι, Ζαν-Φρανσουά Μαρτίνς «συνέβαλαν στην εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη. Είναι ένα παράδειγμα για το σύνολο των οπαδών σε όλο τον κόσμο».

Και συνέχισε: «Όπως αποδεικνύουν τα πολυάριθμα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, στους Παριζιάνους άρεσε ιδιαίτερα να τους συναντούν, να μιλούν μαζί τους, να μοιράζονται στιγμές χαράς σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός».

Το χρυσό μετάλλιο της Πόλης του Παρισιού απονέμεται συνήθως σε προσωπικότητες από τη Γαλλία ή το εξωτερικό που έχουν διακριθεί για τις πράξεις τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.