ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έλληνες... Οι πιο αγενείς οδηγοί και με διαφορά!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πρωτιά στην αγένεια έχουν οι Έλληνες οδηγοί, καθώς σε ποσοστό 74% παραδέχονται πως συμπεριφέρονται αγενώς εν ώρα οδήγησης, ενώ το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι η εξύβριση άλλων οδηγών.

Αναλογικά δε 56% των Ευρωπαίων οδηγών αναγνωρίζει πως συμπεριφέρεται αγενώς «τουλάχιστον κατά καιρούς».
 
Τα συμπεράσματα της έρευνας του ινστιτούτου Ipsos, έγιναν στο πλαίσο της οποίας ενώ ερωτήθηκαν μέσω Ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε 10 χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.

Η Ιταλία θεωρείται η χώρα με τους «πιο ανεύθυνους οδηγούς» (31%), γεγονός το οποίο παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ιταλοί σε ποσοστό 58%. Οι Έλληνες, πάντως έχουν και εδώ καλό... πλασάρισμα, αφού έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.

Ερωτηθέντες σχετικά με τη χώρα στην οποία οι οδηγοί είναι οι πιο υπεύθυνοι, οι Ευρωπαίοι κατέταξαν στην πρώτη θέση τη Σουηδία (37%), την οποία ακολουθούν η Γερμανία (27%), η Βρετανία και η Ολλανδία (11%).

Τέλος, το 45% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς «οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι».

Συνολικά στις 10 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή, 45% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς "οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.