ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Ψηφιακός κληρονόμος» θα διαχειρίζεται το προφίλ του μακαρίτη!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το καθ’ όλα προχωρημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του, από ‘δω και στο εξής, να αποφασίζουν οι ίδιοι για το τι θα συμβεί στο προφίλ τους όταν πεθάνουν.

Η «περίεργη» δυνατότητα του ψηφιακού κληρονόμου, ο οποίος θα διαχειρίζεται το προφίλ του μακαρίτη, σε μία περίπου εβδομάδα θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί άμεσα και σε άλλες χώρες.

Το Facebook μέχρι και σήμερα απλώς πάγωνε, όπως ήταν φυσικό, τα προφίλ των νεκρών χρηστών, ενώ με αυτό τον τρόπο εκνεύριζαν τους συγγενείς, καθώς αυτοί δεν είχαν καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Πλέον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook (ένθετη αριστερά), ο χρήστης έχει τη δυνατότητα είτε να ορίσει ψηφιακό κληρονόμο είτε να επιλέξει την ολική διαγραφή του προφίλ μετά το θάνατό του.

Φυσικά μόνο ένας χρήστης του κοινωνικού δικτύου μπορεί να οριστεί ως κληρονόμος, ή «επαφή κληρονομιάς» όπως το ονομάζει το Facebook.

Το Facebook, σεβόμενο τις επιθυμίες των χρηστών του, σε περίπτωση που κάποιος δεν ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα αλλά ορίσει ψηφιακό κληρονόμο με κανονική, νόμιμη διαθήκη, θα κάνει πράξη αυτό που θέλει.

Να σημειωθεί ωστόσο πως ακόμα και ο ψηφιακός κληρονόμος μπορεί να κάνει παρεμβάσεις μέχρι ένα σημείο. Έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τις φωτογραφίες του προφίλ, να απαντά σε νέα αιτήματα φιλίας, όχι όμως και να επεμβαίνει σε αναρτήσεις του εκλιπόντα, να αφαιρεί φωτογραφίες ή να διαγράφει το προφίλ.

Το 2013 η Google έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία του Διαδικτύου που επέτρεψε τον ορισμό ψηφιακών κληρονόμων για τους λογαριασμούς χρηστών στο Gmail, το Google Drive και άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Facebook, η νέα λειτουργία επιτρέπει στους συγγενείς των θανόντων να μετατρέπουν το προφίλ τους σε εικονικούς χώρους μνήμης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.