ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χάκαραν το PornHub και...πληρώθηκαν γι΄ αυτό

Tweet
Share
Tweet
Share

Ομάδα χάκερς και ειδικών διαδικτυακής ασφάλειας κατόρθωσε και παραβίασε τα συστήματα ασφαλείας του γνωστού ιστοχώρου «ενήλικου περιεχομένου» PornHub, ωστόσο το χακάρισμα έγινε με τις… ευλογίες και την ενθάρρυνση του ιστοχώρου, ενώ οι χάκερς πληρώθηκαν κι από πάνω για την επιτυχία τους.

Συγκεκριμένα, το PornHub είχε υποσχεθεί αμοιβή σε όποιον κατόρθωνε να χακάρει τη βάση δεδομένων του, προκειμένου να διαπιστώσει πιθανές αδυναμίες στο πλέγμα ασφαλείας του και να τις διορθώσει, ιδίως μετά το «σκάνδαλο» του ιστοχώρου γνωριμιών Ashley Madison, απ’ όπου χάκερς είχαν υποκλέψει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του και τα είχαν δημοσιοποιήσει.

Ομοίως, το PornHub διαθέτει βάση δεδομένων με αντίστοιχα ευαίσθητα στοιχεία χρηστών, την οποία οι χάκερς παραβίασαν, αλλά όχι για να αξιοποιήσουν το περιεχόμενό της: αντιθέτως, περιέγραψαν αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα συστήματα ασφαλείας του ιστοχώρου και να εισβάλλουν στα «άδυτα των αδύτων» του PornHub.

Για την επιτυχία τους, οι χάκερς έλαβαν αμοιβή 20.000 δολαρίων, δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν τα… μυστικά που βρήκαν στη βάση δεδομένων του PornHub και το σάιτ διαπίστωσε πιθανά κενά ασφαλείας, τα οποία και πρόκειται να κλείσει άμεσα. Σημειώνεται ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες που επιθυμούν να διαπιστώσουν πόσο ασφαλή είναι τα σάιτ τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman