ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι ταινίες που έφτασαν στην πηγή και δεν ήπιαν νερό

Tweet
Share
Tweet
Share

Κάποιες φορές ο καλύτερος έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος, η νίκη δεν είναι δεδομένη. Τα εν λόγω ισχύουν και για τον κινηματογράφο. Σήμερα εντοπίζονται πολλές ταινίες για τις οποίες δεν μπορούμε με τίποτα να δεχθούμε πως την εποχή που βγήκαν δεν κατάφεραν να κερδίσουν χρυσό αγαλματίδιο. Οι πιο χαρακτηριστικές είναι οι εξής.

Pulp Fiction (1994)

Κι όμως! Αν θυμάστε καλά, η θρυλική ταινία του Tarantino δεν κατάφερε εκείνη τη χρονιά να κερδίσει το όσκαρ, καθώς νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία «Forrest Gump». Το συγκεκριμένο φιλμ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στην ιστορία του κινηματογράφου καθώς έδινε στο κοινό… λίγο απ’ όλα. Χιούμορ, δράση, τρόμο κτλ. Πολλοί αναφέρουν πως ο διάσημος σκηνοθέτης πέρασε το υπόλοιπο της καριέρας του προσπαθώντας να ξεπεράσει την ταινία αυτή.

Barry Lyndon (1975)

019 barry lyndon theredlist

Ο αγαπημένος Στάνλεϊ Κιούμπρικ έκανε την ανατροπή, γυρνώντας μια ταινία εποχής για έναν τυχοδιώκτη ο οποίος με ψέματα, εξαπατήσεις και πλούσιους γάμους, έγινε πλούσιος και τρανός. Νικήτρια τη χρονιά εκείνη αναδείχθηκε η «Φωλιά του Κούκου». Πολλοί σχολιάζουν πως η ταινία του Κιούμπρικ δεν εκτιμήθηκε σωστά.

JFK (1991)

Τη χρονιά εκείνη ο Στόουν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κι αυτός για τους περισσότερους, είναι ο λόγος που δεν πρόσεξε την ταινία του. Ο ιδιόρρυθμος σκηνοθέτης «άγγιξε» τους Κένεντι, τη βασιλική οικογένεια που δύσκολα αγγίζεται. Αυτό που σόκαρε όμως περισσότερο ήταν ότι έκλεινε το μάτι στις θεωρίες συνωμοσίας και τα έβαζε λίγο πολύ με την CIA, τον στρατό και τους πολιτικούς αντιπάλους του JFK, καθιστώντας του υπεύθυνους για τον θάνατό του.

Ο Πολίτης Κέην (1941)

Και όμως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν, την χρονιά που βγήκε είδε την Ακαδημία να την σνομπάρει. Η ταινία – σταθμός του Orson Welles που περιγράφει την απληστία ενός μεγιστάνα, χρειάστηκε κάποια χρόνια για να περάσει στη συνείδηση του κοινού ως τόσο σπουδαία.

still of kevin costner wayne knight laurie metcalf michael rooker and jay o. sanders in jfk 1991 large picture

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman