ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αν μείνετε σε αυτό το ξενοδοχείο, θα κοιμάστε ταυτόχρονα σε δύο χώρες

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν θέλετε να επισκεφθείτε μια χώρα του εξωτερικού, ανάλογα με τα γούστα και τις προτεραιότητές σας θα επιλέξετε και το κατάλληλο ξενοδοχείο. Αν πάλι θέλετε να ταξιδέψετε σε δύο χώρες παράλληλα και να εξοικονομήσετε χρόνο τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα δωμάτιο στο hotel… Arbez στο μικρό χωριό La Cure.

 

Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει διοικητικά σε δύο χώρες, στην Γαλλία και την Ελβετία. Μάλιστα ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε, θα βρίσκεστε στον ένα ή τον άλλο τόπο.

Το ξενοδοχείο χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα λίγα χρόνια πριν τη χάραξη των καινούργιων συνόρων με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα με το κτίριο να χωρίζεται ανάμεσα στις δύο χώρες. Παράλληλα, έχει δύο διαφορετικές διευθύνσεις, μια στη γαλλική πλευρά και μια στην ελβετική, αφού οι δύο δρόμοι που βρίσκονται μπροστά και πίσω από το ξενοδοχείο ανήκουν στις δύο διαφορετικές χώρες.

h1

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το ξενοδοχείο λειτουργούσε ως προσωρινό καταφύγιο για αυτούς που κατάφερναν να αποδράσουν από τα γερμανικά στρατεύματα. Για την ακρίβεια διέμεναν στην αριστερή πλευρά που άνηκε στην ουδέτερη Ελβετία.

h2

Πλέον το Arbez είναι μια πετυχημένη οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει την παράδοση των προγόνων του. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με βάση την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρίσκεται. Το Conde Nast Traveler γράφει χαρακτηριστικά πως σε αυτό το ξενοδοχείο μπορεί το κεφάλι σου να βρίσκεται στη Γαλλία αλλά τα πόδια σου στην Ελβετία!

Ακόμα και το εστιατόριο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με αυτήν την χωροταξική ιδιαιτερότητα, καθώς σερβίρει παραδοσιακά φαγητά και από τις δύο χώρες, με το τυρί και την σοκολάτα να έχουν τον πρώτο λόγο.

h4

h3

h5

sdf

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman