ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτή είναι η "νέα δραχμή"!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η πρωτοβουλία του σχεδιαστή Παύλου Βατικιώτη να σχεδιάσει τα χαρτονομίσματα της νέας δραχμής έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων τα οποία κατά κύριο λόγο εντοπίζονται φυσικά στο διαδίκτυο.

Στα χαρτονομίσματα των 50, 100, 200, 500, 1000 και 10.000 δραχμών ξεχωρίζουν καθαρά μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Μόραλης, ο Γεώργιος Παπανικολάου, η Μελίνα Μερκούρη και η Μαρία Κάλλας.

Ο σχεδιαστής μιλώντας στο protagon.gr σχολίασε τα εξής:«Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού... Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα... Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!».

penintariko

diakosia

pentakosia

xiliariko

dekaxiliaro

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.