ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γνωρίζεις την ιστορία της Maisa και του Adnan;(vid)

Tweet
Share
Tweet
Share

Χιλιάδες πρόσφυγες αποχωρίζονται την πατρίδα τους αναζητώντας καλύτερη τύχη και συνθήκες ζωής στην Ευρώπη. Δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Η Maisa, ένα 19χρονο κορίτσι από τη Συρία, είναι ένας από αυτούς. Εδώ και μήνες ζει στους καταυλισμούς των προσφύγων.

 

Μια μέρα, καθώς βοηθούσε κάποιους εθελοντές στη μετάφραση, έπεσε τυχαία στα χέρια της ένα ημερολόγιο. Ανήκε στον Adnan, του οποίου η ιστορία –όπως διαπίστωσε διαβάζοντας- έμοιαζε με τη δική της. Ερωτεύτηκε τα λόγια του, τον τρόπο γραφής του.

To νεαρό κορίτσι έβαλε στόχο να συναντήσει τον Adnan και να μεταφράσει το ημερολόγιο του στα αγγλικά, ώστε η ιστορία να διαδοθεί. Τελικά τα κατάφερε και εντόπισε το αγόρι εγκαταλελειμμένο σε ένα νοσοκομείο. Μαζί δούλεψαν για τη μετάφραση.

Στο ημερολόγιο ξεδιπλώνονται καθημερινές ιστορίες από το hotspot στη Μόρια της Λέσβου. Η Maisa και ο Adnan θέλουν η Ευρώπη να γνωρίσει τη ζωή των αληθινών προσφύγων και όχι απλά ανθρώπων που περνούν τα σύνορα. Για το στόχο τους προσπάθησαν πολύ, ενώ τώρα ζητούν τη βοήθεια σου, μέσω της καμπάνιας που πραγματοποιούν στο kickstarter.com.

Όπως οι ίδιοι γράφουν, με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν θα πληρώσουν έναν επαγγελματία μεταφραστή που θα αναλάβει την επιμέλεια του κειμένου.  Δεν ψάχνουν κάποιον που απλά θα αποδώσει τις λέξεις, αλλά κάποιον που θα αγκαλιάσει τις ιστορίες και θα πιάσει το συναίσθημα.

Για να ενημερωθείτε για την καμπάνια και να δείτε το σχετικό βίντεο πατήστε εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman