ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tαξίδι στα πιο εξωτικά μέρη του κόσμου(vid)

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο δύτης κολυμπά ανάμεσα σε δυο ηπείρους. Τα νερά είναι πεντακάθαρα.

Η περιοχή ονομάζεται Silfra, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρασία. Oι δύο ήπειροι κάθε χρόνο απομακρύνονται κατά 2 εκατοστά.

Το μέρος είναι γεμάτο φυτά, πηγές θερμότητας και κρατήρες. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 2-4 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ορατότητα είναι άριστη.

To νερό φιλτράρεται μέσα από την πορώδη λάβα πριν φτάσει στο φαράγγι.

Στη συνέχεια βλέπουμε τη ροζ λίμνη Hillier. Βρίσκεται στη νότια ακτή της δυτικής Αυστραλίας. To ροζ της χρώμα –για το οποίο ευθύνεται ένας οργανισμός που ονομάζεται Dunaliella salina- είναι μόνιμο, ενώ δεν αλλάζει ακόμα κι αν εισέλθει σε ένα ειδικό δοχείο.

Οι τυχεροί επισκέπτες που φτάνουν εκεί συνήθως θαυμάζουν τη θέα από ψηλά με ειδικό αερόστατο, ενώ πολλοί τολμούν και κολυμπούν.

Λίγο παρακάτω ξεχωρίζει το ποτάμι Cano Cristales το οποίο βρίσκεται στην Κολομβία. Είναι επίσης γνωστό και ως «Το ποτάμι των πέντε χρωμάτων» ή το «υγρό ουράνιο τόξο». Τα χρώματα του αλλάζουν κυρίως από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο, ενώ ποικίλουν ανάμεσα στο κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το μαύρο και κυρίως το κόκκινο. Για το κόκκινο χρώμα ευθύνονται τα θαλάσσια φυτά.

O πανέμορφος πλανήτης μας μετρά πολλές λαμπερές ακτές που βρίσκονται στις Μαλδίβες, το Σαν Ντιέγκο, το Πουέρτο Ρίκο και αλλού. Οι οργανισμοί που δημιουργούν τη λάμψη είναι οστρακοειδή και πλαγκτόν, ενώ απομακρύνουν και τα διάφορα επικίνδυνα αρπακτικά. Kάθε φορά που κάτι πέφτει στη θάλασσα, φως αναδύεται από το φυτοπλαγκτόν και τρομάζει τους ξένους οργανισμούς.

Τέλος, περιηγούμαστε στο νησί της Socotra στην αραβική θάλασσα. Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί το πιο παράξενο μέρος του κόσμου. Εκεί ζουν πάνω από 800 σπάνια είδη της χλωρίδας αλλά και της πανίδας μας, πάνω από 200 σπάνια είδα πουλιών και πάνω από 800 είδη φυτών.

Ένα από τα δέντρα που θα δει κανείς εκεί ονομάζεται «The Dragon’s blood tree», το οποίο έχει το σχήμα ομπρέλας. H εκθαμβωτική λευκή άμμος απλώνεται σε δεκάδες μίλια και καθηλώνει το μάτι. Δείτε το βίντεο εδώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman