ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θα πάω στο διάστημα να ανοίξω κατάστημα! Το σχέδιο του Ellon Musk για μία αποικία στον Άρη.

Tweet
Share
Tweet
Share

O φιλόδοξος δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, δημιουργός της Space X, της Tesla και του PayPal, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Αστροναυτικού Κογκρέσου στο Μεξικό, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αποικία στον 'Αρη σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Το σχέδιο αποίκισης θα βασιστεί σε ένα σκάφος που θα μπορεί να μεταφέρει 100 ανθρώπους και θα κάνει μόνο 80 μέρες -αντί για τους έξι έως εννέα μήνες με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα- για να φθάσει στον 'Αρη (αργότερα το ταξίδι μπορεί να συντομευθεί περαιτέρω στις 30 μέρες).

 

 

Όπως ο ίδος ανέφερε: «Θέλω να κάνω τον 'Αρη να φαίνεται προσιτός, κάτι που μπορούμε να κάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο καθένας να μπορεί να πάει, αν το θέλει».

Παραδέχθηκε όμως πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πρώτοι τολμηροί ταξιδιώτες θα επιβιώσουν. «Ο κίνδυνος θανάτου θα είναι υψηλός. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό. Βασικά, είσαι προετοιμασμένος να πεθάνεις και αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, τότε είσαι υποψήφιος να κάνεις το ταξίδι», δήλωσε.

Και όλα αυτά μόλις ένα μηνά μετά το σοβαρό ατύχημα της SpaceX, κατά το οποίο ένας μη επανδρωμένος πύραυλος εξεράγει κατά την εκτόξευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η αποτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολύ απαιτητικά χρονοδιαγράμματα της εταιρείας, λόγω των φιλοδοξιών του ιδρυτή της.

Ωστόσο, η έκρηξη δημιούργησε αμφιβολίες για το κατά πόσο η SpaceX μπορεί όντως να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά εφοδίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, «πόσω μάλλον την αποστολή ανθρώπων στον Άρη», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman