ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χωριό εξαφανίζεται από κατολίσθηση(vid)

Tweet
Share
Tweet
Share

 «Όταν η φύση έχει «νεύρα» δε σε σώζει τίποτα», συνήθιζαν να λένε οι γιαγιάδες μας και ίσως έχουν δίκιο κυρίως αν σκεφτεί κανείς πως oι φυσικές καταστροφές που σημειώνονται κατά καιρούς αφαιρούν στο πέρασμά τους τις ζωές δεκάδων ανθρώπων.

 

Στην ανατολική Κίνα τουλάχιστον 27 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από μία τεράστια κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει την περιοχή.

Η κατολίσθηση έλαβε χώρα στο χωριό Σουκούν την Τετάρτη καταστρέφοντας πολλά κτίρια, ενώ από τη μέρα εκείνη οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Ήδη από τις λάσπες έχουν βγάλει 15 άτομα. Ακόμα 6 άτομα αγνοούνται στο χωριό Μπαοφένγκ.

Oι κινεζικές Αρχές διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων, ενώ ακυρώθηκαν και πτήσεις.  Ο τυφώνας πέρασε πάνω από την ανατολική επαρχία Φουτζάν με ανέμους ταχύτητας έως 120χλμ./ώρα. Κατευθύνθηκε προς την Κίνα από την Ταϊβάν όπου προκάλεσε το θάνατο 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 523. 14.700 άνθρωποι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να σωθούν ενώ εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και ηλεκτρικό.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman