ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10 Χρόνια-1000 Ταινίες-100.000 Θεατές

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest άνοιξε επίσημα τις πύλες του προκειμένου να υποδεχτεί φίλους του κινηματογράφου, καλλιτέχνες και δημιουργούς για δέκατη, επετειακή χρονιά. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η Χαλκίδα γίνεται το επίκεντρο του πολιτισμικού ενδιαφέροντος για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.

 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η Τελετή Έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Η Τελετή Έναρξης ήταν αφιερωμένη στον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός του Ελληνικού Κινηματογράφου, που τίμησε την τέχνη του και συνεχίζει να την υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση.

doc 2

Για το έργο του Γιώργου Μιχαλακόπουλου μίλησαν ο κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης και ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης, ενώ στα πλαίσια της αφιέρωσης έγινε προβολή της ταινίας “To Αυγό” από τη σειρά “Εκείνος και Εκείνος” του Κώστα Μουρσελά στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Την Έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Σταύρος Ιωάννου. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Βουλευτές Ευβοίας κύριοι Γιώργος Ακριώτης, Αναστάσιος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κύριος Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κύριος Χρήστος Παγώνης και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κύριος Θανάσης Μπουραντάς.

Την Τελετής Έναρξης παρουσίασε η ηθοποιός Πηνελόπη Σεργουνιώτη.

Από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ξεκινούν οι προβολές των ταινιών καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις.

doc 3

Πιο συγκεκριμένα:

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Κινηματογράφος και εκπαίδευση». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 12 έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σε 4 ημέρες στο Ξενοδοχείο Παλίρροια - αίθουσα «Κλεοπάτρα». Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι καταξιωμένοι καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου.

Από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ξεκινάει το αφιέρωμα στις Ξένες Κινηματογραφίες. Φέτος την τιμητική του θα έχει το Σύγχρονο Μεξικάνικο Ντοκιμαντέρ. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή τριών ντοκιμαντέρ Μεξικάνικης παραγωγής στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα λειτουργούν στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Κοινότητας Εύβοιας τα παρακάτω:

* Έκθεση Εικαστικών Παρεμβάσεων «Εικαστικές Παρεμβάσεις εμπνευσμένες από τη ζωή των Ρομά» της εικαστικού Βασιλικής Πουρίδου.

* Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη με θεματολογία από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο.

* Έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Γαβριήλ με τίτλο «Οι γειτονιές του Θεού». Η έκθεση αποτελείται από σειρά φωτογραφιών από γειτονιές της Αθήνας , του Πειραιά, της Κων/πολης και της Κέρκυρας όπου ζουν Ρομά.

* Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια ΕΡΤ» . Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Αρχείο της ΕΡΤ με στιγμιότυπα από την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες θα λειτουργούν επιπλέον οι παρακάτω εκθέσεις:

* Έκθεση φωτογραφίας –Εγκατάσταση από το Ερευνητικό Project της ομάδας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΚΑΘΡΕΠΤΗ, Πλατεία Τζαμί.Συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου.

* Έκθεση με τίτλο «Από το κινηματοθέατρον του ξενοδοχείου Λούσυ στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman