ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Η καταγγελία" από τη Βόρεια Κορέα στα βιβλιοπωλεία

Tweet
Share
Tweet
Share

Η συγκλονιστική συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Η καταγγελία" του Βορειοκορεάτη συγγραφέα Bandi (Μπαντί - ψευδώνυμο που σημαίνει «πυγολαμπίδα»), σε μετάφραση από τα γαλλικά του Βασίλη Κιμούλη, κυκλοφορεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ο Bandi είναι μέλος της Ομοσπονδίας Συγγραφέων της Βόρειας Κορέας και ζει ακόμα εκεί. Αφότου βίωσε το φοβερό λιμό που έπληξε τη χώρα του στη δεκαετία του 1990, έγινε δριμύς επικριτής του καθεστώτος. Οι ιστορίες αυτές φυγαδεύτηκαν στη Νότια Κορέα με περιπετειώδη τρόπο και προκάλεσαν ένα ξέσπασμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αν ποτέ αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, είναι βέβαιο ότι ο Bandi θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή. Αυτό που τον ωθεί να ρισκάρει τη ζωή του δεν είναι άλλο παρά το συναίσθημα μιας αβάσταχτης αγανάκτησης για την πείνα, τις κακουχίες, την απομόνωση και την αποκοπή από την πρόοδο, που έχει επιφέρει στο λαό της Βόρειας Κορέας το απολυταρχικό καθεστώς της.

Η καταγγελία είναι η λογοτεχνική μαρτυρία ενός συγγραφέα που, ζώντας σε συνθήκες πραγματικής κόλασης, κατόρθωσε να διαφυλάξει τη δημιουργική του ευαισθησία και την ακεραιότητά του. Όπως αναφέρει ο ξένος τύπος «Το βιβλίο, γεμάτο ολοζώντανες εικόνες, προσθέτει χαρακτήρες πραγματικών ανθρώπων στην απρόσωπη ιδέα μας για την οδύνη των Βορειοκορεατών» ενώ «Η κλασική δομή των αφηγημάτων θυμίζει Γκόγκολ και Τσέχοφ, ενώ η ροπή τους προς τη σάτιρα του παραλόγου, Ιονέσκο και Μπουλγκάκοφ».

Η συλλογή διηγημάτων "Η καταγγελία" του Βορειοκορεάτη Bandi σε μετάφραση του Βασίλη Κιμούλη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman