ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φεστιβάλ Ρούμι στην Αθήνα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οργανώνουμε το Athens Rum Festival για την προβολή του Ρούμι στην ελληνική αγορά. Oι επισκέπτες θα κληθούν να μετάσχουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης.

Έτσι μας συστήνονται οι διοργανωτές μιας μοναδικής γιορτής που πρόκειται να λάβει χώρα την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο του Ζαππείου με θέμα αυτό το μαγικό ποτό.

Επιχειρήσεις ρουμιού θα δειγματίσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της εκδήλωσης. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι παράλληλες εκδηλώσεις των 2 ημερών περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική, λάτιν χορούς και ειδικές γευσιγνωστικές εκδηλώσεις από bartenders. 

Για την Ιστορία: Το ρούμι ξεκίνησε τον 17 αιώνα από την βιομηχανία της ζάχαρης στην Καραϊβική και σήμερα είναι ένα από τα πρώτα σε παγκόσμια κατανάλωση αποστάγματα. Με το πέρασμα του χρόνου, το ρούμι έκανε άλματα στην ποιότητα και από βαρύ αλκοόλ που ήταν κάποτε, εξελίχθηκε σε ένα συναρπαστικό απόσταγμα.

Μερικοί έχουν στο μυαλό τους το ρούμι ως ένα καλοκαιρινό ποτό, ενώ αρκετοί το γνωρίζουν κυρίως μέσα από τα παγωμένα Daiquiris και Mojitos. Στην συνέχεια μετά από ιδέες των bartenders αποτέλεσε τη βάση για τα πιο διάσημα cocktails, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Athens Rum Festival 2016 στο Μέγαρο του Ζαππείου, θα πραγματοποιηθεί ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ επιμέλειας του γνωστού και διακεκριμένου εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, όπου τα μπουκάλια των προϊόντων θα εμπνεύσουν καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν έργα τέχνης - αριστουργήματα. 

Στο Rum Art Project καλλιτέχνες και δημιουργοί θα επέμβουν εικαστικά επάνω σε μπουκάλια των συμμετεχόντων εταιρειών - εκθετών, δημιουργώντας έργα τέχνης τα οποία θα εκτεθούν καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο.

Επίσης θα εκτεθεί ένα εντυπωσιακό γλυπτό - φωτιστικό ύψους δύο μέτρων, δημιουργία του Γιώργου και της Σοφίας Τρέζου, εμπνευσμένο από την απόσταξη.

Το πρόγραμμα των masterclasses και γευστικών δοκιμών.

FACEBOOK/ATHENS RUM FESTIVAL

 

KYΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

13.00: Nikos Arvanitis – Ρούμι και Kατηγοριοποίηση

Κατηγοριοποίηση και η νέα προσέγγιση των ειδών και στυλ, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής. Ο Νίκος Αρβανίτης εργάζεται σαν μπάρτεντερ από το 2006.Το ρούμι είναι το πάθος του. Έχοντας βάση το νησί Barbados, έχει επισκεφτεί 15 νησιά της τροπικής ζώνης των Δυτικών Ινδιών, πάνω από 30 αποστακτήρια για ρούμι και φυτείες ζαχαροκάλαμου. Το ταξίδι του συνεχίζεται και θα αποτυπωθεί σύντομα σε χαρτί με τον τίτλο "From the West Indies to the World"

14.00: Peter Holland – The World of Rum

A view in defence of the average rum drinker! English. Ιδρυτής του θρυλικού rum blog "The Floating Rum Shack" και ένας από τους σημαντικότερους, συμβούλους και συγγραφείς σχετικά με την βιομηχανία του ζαχαροκάλαμου και τoυ ρουμιού.

15.00: Zacapa Rum as an Aperitif or Digestive: The Dining Beyond Borders By Alexis Simonidis

16.00: Appleton Estate 21 years Old Tasting, with Martin Cate, (ιδρυτής του περίφημου Smuggler’s Cove Rum bar, San Fransisco).

17.00: Michael Mattersberger - Albert Michler Distillery & Rum Warehouse

Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση για τα ρούμια της εταιρείας.

18.00: Thanos Prunarus & Valhrona Chocolates Matching

Rum & Chocolate matching. Το ρούμι και η σοκολάτα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Mέλος του International Rum Experts και ιδιοκτήτης - μπάρτεντερ του Baba Au Rum bar. (World’s 50 Best Bars)

19.00: Cafe au Rhum with Michael Menegos

Παραγγέλνοντας ρούμι στα καφέ του Παρισιού και της Ευρώπης. Mια μεγάλη παράδοση. Live μουσική από Parisian Cafe band μια διαφορετική προσέγγιση για το ρούμι, από τον παλαιότερο του σύγχρονου Ελληνικού μπάρτεντινγκ και πρώην global brand ambassador του Havana Club. Ένας σύγχρονος χαρισματικός ομιλητής με τεράστια γνώση και εμπειρία πάνω στο ρούμι.

FACEBOOK/ATHENS RUM FESTIVAL

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

13.00: Super Relativity: Zacapa Rum and Time By Vasilis Kyritsis (The Clumsies – World’s 50 Best Bars)

14.00: Martin & Rebecca Cate παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο: Smuggler’s Cove: Exotic Cocktails, Rum and the Cult of Tiki

Δύο θρύλοι της παγκόσμιας tiki κουλτούρας και το νέο τους βιβλίο. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τους ίδιους τους συγγραφείς, όπως και να τους ρωτήσει ο,τιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

15.00: Bacardi Legacy Competition - You get to decide the legacy that you leave Gn Chan (Bacardi Legacy Global Winner ’16) & Konstantinos Kapniaris

To Bacardi Legacy Cocktail Global Competition, είναι ένας παγκοσμίου φήμης και κύρους διαγωνισμός που συγκεντρώνει κορυφαίους μπάρτεντερς από όλον τον κόσμο και τους καλεί να ανταποκριθούν στην πρόκληση του να δημιουργήσουν ένα κλασικό κοκτέιλ με διάρκεια στον χρόνο.

16.00:  Doorly’s Rums

Από το κοραλλιογενές νησί της Καραιβικής Barbados, η σειρά single blended rum Doorly's είναι εδώ. Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση από τον Νίκο Αρβανίτη.

17.00: Mount Gay rums – Andreas Matthidis

Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και έναν  από τους σημαντικότερους σύμβουλους αποσταγμάτων και κρασιών στην χώρα μας.

18.00: Rhum Agricole - Benoit Bail & Jerry Gitany –Rum Embassy - The Agricole Tour

Τι είναι το Rhum Agricole; Ένας τύπος του διάσημου ποτού, από χυμό ζαχαροκάλαμου αντί για μελάσα από τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Ιστορία, τρόπος παρασκευής, οι κανόνες. Χαρακτηριστικά και γευσιγνωστική προσέγγιση. 

19.00: Μaria Loca, Rum & Cachaca Bar, Paris & Maca Spiced Rum - Michael Landart

Ο Michael μιλάει για το πώς δημιουργείς ένα rum brand αφού προηγουμένως έχεις γίνει ένας ιδιοκτήτης ρούμι – μπαρ και την δική του προσέγγιση σχετικά με το πώς πρέπει να είναι ένα Spiced Rum, όπως το δικό του, το Maca Spiced Rum.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 18 ευρώ, με τη δυνατότητα έξι διαφορετικών γευσιγνωσιών.

Εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες: BabaAuRum - Confexpo Ltd  

 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.