ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς σχολιάζει ο διεθνής Τύπος τη νίκη του Τραμπ

Tweet
Share
Tweet
Share

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος σχολιάζει μέσα από τα πρωτοσέλιδα την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των ΗΠΑ που ανέδειξε τον Ντόναλντ Τραμπ στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ συγκεντρώνοντας 276 εκλέκτορες έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον. 

 

Αίσθηση προκαλεί η επιλογή της New York Daily News να αναποδογυρίσει την αμερικάνικη σημαία στο σημερινό εξώφυλλό της. Ο τίτλος αναφέρει «Εμπιστευόμαστε τον Θεό;»

daily

Το καταλωνικό El Periodico από την άλλη κυκλοφορεί με τον τίτλο «Θεέ, συγχώρεσε την Αμερική» και το νέο πρόεδρο στο εξώφυλλό του.

periodico

Τον έντονο προβληματισμό της εκφράζει και η βρετανική Independent μέσα από τον τίτλο «Πρόεδρος Trump;»

inde

Τις προσδοκίες που ξεπερνά ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε και ο Guardian λίγο πριν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών, ενώ και οι New York Times στο ίδιο μοτίβο εκφράζουν την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα.

nyt

guardian

H εφημερίδα Washington Post κάνει λόγο για «θρίαμβο» του Ντόναλντ Τραμπ και αναρωτιέται πώς από ‘δω και πέρα ο ίδιος θα κυβερνήσει. Την ίδια ώρα η Wall Street Journal με μεγάλα γράμματα γράφει «President Trump» και διερωτάται γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν μέσα.

wall

Η Corriere della Sera παρουσιάζει τη γνώμη πολλών αναλυτών, με βάση την οποία η νίκη του Ρεπουμπλικανού έχει κοινά στοιχεία με εκείνη του Μπερλουσκόνι το 1994. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο σχολιαστής της εφημερίδας Corriere della Sera Aldo Cazzullo, ο Tραμπ, με την αναπάντεχη αυτή νίκη του, θυμίζει σε κάποιο βαθμό εκείνη του «πρώην Καβαλιέρε», πριν από δύο δεκαετίες, από την στιγμή που και οι δυο βασίστηκαν μόνον στην προσωπική τους εκστρατεία, χωρίς να στηριχθούν σε ισχυρές πολιτικές συμμαχίες.

Επικριτική είναι και η στάση του ρωσικού Τύπου για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Απεσταλμένοι μεγάλων ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών χθες με μια μικρή δόση ειρωνείας σχολίαζαν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων.

Στη Μόσχα, σε επίπεδο ΥΠΕΞ, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το "πρέσινγκ" των αμερικανικών αρχών προς Ρώσους διπλωμάτες εκεί, να μην τολμήσουν να πλησιάσουν προς εκλογικά κέντρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman