ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Υπάρχουν και ευτυχισμένες χώρες: Η Ολλανδία αυξάνει τα δάση της

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Ολλανδία μοιράζεται σήμερα με την Ιρλανδία τον τίτλο της λιγότερο δασώδους χώρας της Ευρώπης, με τα δέντρα να καλύπτουν μόνο το 11% της επιφάνειας της. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της ηπειρωτικής Ευρώπης αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη δασική της έκταση.

Συγκεκριμένα, η Κρατική Δασική Επιτροπή της Ολλανδίας παρουσίασε ένα σχέδιο για την ενίσχυση της δασικής έκτασης της χώρας κατά 25%.

Κατά τα επόμενα τριάντα χρόνια, η χώρα θα αποκτήσει 250.000 στρέμματα νέων δασικών εκτάσεων, ως μέρος ενός σχεδίου τόσο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όσο και της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής ξυλείας.

Η Ολλανδία έχει 394 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, διασκορπισμένους σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μικρών και μεσαίων πόλεων που περιβάλλονται από γη που σε μεγάλο βαθμό αξιοποιείται για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του έργου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μερικές λιγότερο αναπτυγμένες τοποθεσίες, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η λεγόμενη «Πράσινη Καρδιά», ένας πυρήνας στο κέντρο της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ, τη Χάγη και την Ουτρέχτη.

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι γης βρίσκεται στα γερμανικά σύνορα, στην επαρχία του Ντρέντε, ενώ οι υπόλοιπες εκτάσεις θα πρέπει να βρεθούν προσθέτοντας δέντρα σε υπάρχοντα δάση, μικρά πολεοδομικά κενά και στα όρια των γεωργικών εδαφών.

Η χρηματοδότηση των μελλοντικών δασών θα απαιτήσει μια επένδυση ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να μειωθούν κατά τέσσερις μεγατόνους ετησίως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman