ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Γευστικές αναμνήσεις", το νέο βιβλίο του Δημήτρη Κ. Ψυχογιού

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεκατέσσερις μικρές ιστορίες που έχουν να κάνουν με φαγητά, γλυκά και ποτά. Πικρές, γλυκές και επώδυνες αναμνήσεις από τη δεκαετία του ’50 ως σήμερα. Οι γεύσεις που δοκίμασε και θυμάται, συνδέουν τον αφηγητή με παγκόσμιες μητροπόλεις και ταπεινά χωριά, με πολυτελή ξενοδοχεία και καλύβες τσοπαναραίων, με πανίσχυρους πολιτικούς και αλλοπαρμένους μυστικιστές, με αγαπημένα πρόσωπα, εξυπηρετικούς προαγωγούς και ξωτικά.

 

Τι γεύση έχει το σπαγγέτι πέστο αλά Γκουίντο Γκράμσι; Γιατί τα αυγά είναι σημαντικότερα από τα περιοδικά; Πώς σχετίζονται τα στραγάλια με τους έρωτες της Μεγάλης Παρασκευής; Κονιάκ, πίτες, ντόμινο, τσάι, μελομακάρονα και πούρα, αποτελούν τα συνδετικά στοιχεία γλυκόπικρων βιωμάτων, ανακαλούν αναμνήσεις για τις γεύσεις και τους ανθρώπους που τις ένιωσαν.

Ο Δημήτρης Ψυχογιός γνωρίζει ανάγνωση, γραφή, λίγη αριθμητική. Υπήρξε καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ερευνητής στο ΕΚΚΕ, αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Αγκυροβόλησε στο Βήμα, όπου επί 25 χρόνια σχολιάζει κάθε Κυριακή την επικαιρότητα, αρχικά ως «Βοκκάκιος», μετά ως «Διόδωρος Κυψελιώτης». Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ελαιοκομία, την οινοποιϊα, την μπακαλική, την πολιτική. Παντρεμένος, πατέρας πολλών παιδιών, γεννήθηκε το 1948 στα Λεχαινά Ηλείας.

Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία», «Στιγμές της μεταπολίτευσης (1974-1984), «Il neige calment sur Agriolefkes».

anamn

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.