ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι να κάνετε το Δεκέμβριο στην Αθήνα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η πρωτεύουσα βάζει τα καλά της και προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα Χριστούγεννα. Μέχρι το τέλος των γιορτών οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν το παρών σε πολλές εκδηλώσεις και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κάτι. Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα πολιστικά events της πόλης το προσεχές διάστημα.

 

Θαλάσσιο Καγιάκ στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ 

kagiak

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος μας καλεί να ανακαλύψουμε το νέο πολιτιστικό κέντρο της Αθήνας μέσα από μια βόλτα στο κανάλι του. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία μικρών και μεγάλων με το άθλημα του καγιάκ, με μάθημα βασισμένο στο περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες.

Info: ΚΠΙΣΝ, Δέλτα Φαλήρου, 2/12 στις 15.00 (ανά μισή ώρα ως τις 17.00, απαιτείται προεγγραφή)

Δωρεάν προβολές στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς  

Kinima

Το πρώην σινέ Έφη του Περιστερίου προβάλλει κινηματογραφικά διαμαντάκια κάθε Πέμπτη (όπως τον "Κόκκινο Κύκλο" του Μελβίλ, το "Αφεντικό του Κλαμπ" νο.1 του Βερνέιγ και το "Αυτοί οι τρελοί παραγωγοί" του Μελ Μπρουκς), παραστάσεις μαριονέτας και θεάτρου σκιών κάθε Σάββατο και παιδικό κινηματογράφο κάθε Κυριακή. 

Info: Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς (πρώην Έφη), Βασιλικών 6, Περιστέρι, είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Δωρεάν προβολή της ταινίας «Η Φωτογραφία» στο Γαλλικό Ινστιτούτο  

galliko

Το Cine Club του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζει ένα από τα παραγνωρισμένα αριστουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου, τη «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη (1986). Με τη φωτογραφία μιας σταρ, που παρουσιάζει ως αδελφή του, ένας νεαρός, άνεργος άνδρας καταφέρνει να χειραγωγήσει έναν θείο του που μένει στη Γαλλία και να τον κάνει να πιστέψει έναν πιθανό γάμο του στην Ελλάδα. Σκληρή αντανάκλαση μιας κοινωνίας την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Η φωτογραφία παραμένει 30 χρόνια μετά μια εξαιρετικά σύγχρονη ταινία. Παρουσιάζει ο Μισέλ Δημόπουλος, κριτικός κινηματογράφου.

Info: 13/12 στις 20.00, Σίνα 31, Κολωνάκι, Auditorium Theo Angelopoulos

Δωρεάν σεμινάρια αυτοσχεδιαστικού θεάτρου

vibe

Η σχολή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Impro VIBE σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη θεατρική τέχνη του "Improvised Comedy Theater" προσφέροντας δύο δωρεάν εισαγωγικά σεμινάρια αυτόν τον Δεκέμβριο. Χωρίς σενάριο, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα εκ των προτέρων, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν κάτι νέο κάθε στιγμή, σε ένα δημιουργικό παιχνίδι επί σκηνής.

Info: Improvibe, Λεπενιώτου 8, Ψυρρή, τηλ: 2103411984, την Κυριακή 4/12 στις 14:00, και την Πέμπτη 22/12 στις 19:00

Ο κόσμος του Ευγένιου Τριβιζά στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης  

idrima

Στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη, εκτυλίσσεται ένα υπέροχο ταξίδι στους μαγικούς κόσμους που έπλασε η φαντασία του Ευγένιου Τριβιζά, μια εικαστική παρέμβαση γεμάτη εκπλήξεις βασισμένη στην έκθεση του Μουσείου Γουναρόπουλου, σε σχεδιασμό του Δημήτρη Μεργούπη. Εδώ θα δείτε μεταξύ άλλων την περγαμηνή του Νόμου του βασιλιά Αρπατίλαου, τους μανάβηδες της Φρουτοπίας, το ιπτάμενο σουρωτήρι της Χαράς και του Γκουντούν, έναν ιπποπόταμο που… χορεύει τσάρλεστον και αποσπάσματα από την τηλεοπτική Φρουτοπία.

Info: Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ: 2103418550, καθημερινά 18.00-20.00

Δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ στο Exile Room  

exile

Οι ενδιαφέρουσες προβολές του Exile Room συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο, με το ολόφρεσκο ντοκιμαντέρ «Nuts!» (8/12) της Penny Lane, που μας συστήνει την εκκεντρική ιδιοφυΐα του Dr John Romulus Brinkley που έγινε γνωστός την εποχή του κραχ όταν υποσχέθηκε στους άνδρες θεραπεία για την ανικανότητα. Στις 15/12 θα προβληθεί το «Final Member» (2012) των Bekhor και Math, που μας ξεναγούν στο Χούσαβικ της Ισλανδίας, ένα χωριουδάκι στα όρια του Αρκτικού Κύκλου που διαθέτει το μοναδικό μουσείο… ανδρικών γεννητικών οργάνων στον κόσμο.

Info: Exile Room, Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι, τηλ: 2103223395, 8 και 15 Δεκεμβρίου στις 21.00 αντίστοιχα

Vinyl is Back  

vinyl

Το τριήμερο Bazaar βινυλίου φιλοξενείται από τις 9 ως τις 11 Δεκεμβρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου με δωρεάν είσοδο και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως swing party, live rock και δυνατά DJ sets.

Info: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Ιουλιανού 33, τηλ: 2107279918, 9-11/12 από 11.00 ως 21.00 (την Παρασκευή από τις 17.00)

Εκδηλώσεις για παιδιά στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη  

wna

Το υπέροχο, ιστορικό νεοκλασικό της Ωνασείου Βιβλιοθήκης στην Πλάκα ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του για το κοινό και υποδέχεται στις 3/12 παιδιά από 12 ετών και πάνω για να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοδεσίας, και στις 10 και 17/12 παιδιά από 9 ως 14 ετών για να μυηθούν στην Οδύσσεια, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και βιωματικές περιπλανήσεις με καθηγητές Ιστορίας.

Info: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Λεωφόρος Αμαλίας 56, 3, 10 και 17/12, από τις 11.00 ως τις 14.00. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή 210 3713000 (Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00-17.00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman